Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | “Hij is een nachtmerrie” - Ronnie O’Sullivan gaat helemaal los op Carter in persconferentie

Matthijs Klerkx

Geupdate 16/01/2024 om 15:14 GMT+1

Ronnie O’Sullivan staat bekend als een geniale snookerspeler en iemand die zijn mening nooit voor zich houdt. Dat geniale snookerspel was zondag niet eens nodig om de Masters-finale te winnen. Zijn mening kwam tijdens de persconferentie alsnog: “Ik ga er niet meer omheen draaien: Ali is een nachtmerrie. Hij moet zijn leven beteren, want hij heeft grote problemen.”

The Masters | Opnieuw Ronnie O’Sullivan – pakt achtste Masters-titel na comeback tegen Ali Carter

Het was weer zover: O’Sullivan, de beste speler aller tijden, vrat de microfoon zowat op tijdens de persconferentie na alweer zijn achtste Masters-titel. In het Alexandra Palace had hij zich de hele week al niet ingehouden: de locatie zelf kreeg ervan langs, tegenstanders konden ‘zelfs een speler met slechte arm en knieën niet verslaan’ en zo viel er nog wel wat op te merken.
Toch had O’Sullivan al zijn woede voor de finale bewaard, waarin hij Carter tegen het lijf liep. De twee vochten in het verleden al vaker hete duels uit – twee keer won ‘The Rocket’ bijvoorbeeld een WK-finale. Het WK-duel tussen deze twee dat het best is blijven hangen is echter hun tweederondepartij uit 2018.
Daarbij ontstond tijdens de door Carter met 13-9 gewonnen wedstrijd behoorlijk wat onenigheid, wat resulteerde in een schouderduw van O’Sullivan. De twee kregen het vervolgens ook nog verbaal met elkaar aan de stok.

Harde woorden

Een nieuwe episode in deze vreemde rivaliteit ontstond zondag na afloop van de Masters-finale. Allereerst viel op te merken dat Carter bij de fist bump geen felicitaties aanbood aan de winnaar, waarna het ook in de flash interviews niet alleraardigst ging.
Terwijl de 44-jarige vijfvoudig rankingtitelwinnaar ook in het interview zijn opponent niet feliciteerde en vervolgens aangaf “dat O’Sullivan hem onderhand begint te irriteren”, sloeg de 48-jarige Brit terug. “Ik weet niet hoe ik dit toernooi gewonnen heb”, zei hij tegenover Rob Walker, de iconische Master of Ceremonies.
“Ik wilde er alles aan doen om van Ali te winnen. Als hij mij zou pakken, moest hij me van de tafel schrapen”, klonk O’Sullivan scherp. “Ik wilde gewoon zien of hij had wat nodig was om mij te verslaan in een belangrijke finale, of hij over de lijn kon komen. Ik maakte me niet eens zorgen over de score in deze wedstrijd.”
picture

The Masters | O’Sullivan sart jonge spelers - “Zelfs met slechte arm en knieën verslaan ze me niet"

Kritiek van Carter

Na afloop van de taferelen in de zaal, ging het bekvechten verder voor het oog van de camera’s en microfoons tijdens de persconferentie. Allereerst was Carter aan het woord: “Er gebeurden tijdens de finale een paar dingen die voor velen onopgemerkt waren, alleen iedereen met een hersenpan kon zien wat er aan de hand was.”
“Het is eerlijk gezegd walgelijk”, uitte Carter zijn kritiek. “Niemand wil iets over Ronnie zeggen eigenlijk, is het niet? Hij leegde zijn neus gewoon op de vloer hier, zulke dingen. Het is vreselijk gedrag van een topprofessional. Als iedereen dit maar onder het tapijt blijft vegen, vind ik dat echt niet goed.”
Ook had Carter geen goed woord over voor het Ally Pally-publiek, dat op de hand van zijn tegenstander was. “Dan zaten er nog een stel gekken in het publiek. Ongelooflijk. Het is al lastig zat om Ronnie te verslaan, maar als er dan ook nog mensen tijdens jouw shots aan het schreeuwen zijn en op belangrijke momenten domme dingen zeggen, dan wil je jouw hoofd er wel af draaien.”
picture

The Masters | Ali Carter beukt deur naar finale open - Allen blijft weg van beste niveau

O’Sullivan slaat terug

Alsof de uitspraken in het flash interview Carter al niet genoeg voor de bus gooiden, maakte O’Sullivan op de persconferentie helemaal gehakt van zijn tegenstander. “Hij moet zijn leven op orde krijgen”, begon de zevenvoudig wereldkampioen inclusief de nodige scheldwoorden.
“Ik ga er niet meer omheen draaien, niet meer op eieren lopen bij zo’n persoon. Ali is een nachtmerrie, een wedstrijd spelen tegen zo’n speler is een nachtmerrie”, aldus O’Sullivan.
“Ali is geen aardig persoon. Hij heeft geen goede vibe rond de tafel. Ik heb het al vaker gezegd, het maakt me geen moer uit. Iedereen weet hoe Ali is, hij heeft problemen”, deed de voor velen beste snookerspeler ooit er nog een schepje bovenop.
picture

The Masters | No filter Ronnie - Exclusief inkijkje in het bijzondere leven van GOAT O’Sullivan

The Rocket raadt Carter hulp aan

O’Sullivan vroeg zich af waarom Carter problemen met hem heeft. “In hemelsnaam? Het maakt me echt niet uit. Wat al deze snookerspelers van me vinden kan me echt niets interesseren. Hoe meer Ali me uitdaagt, hoe vaker ik hem pijn ga doen. Hij graaft een graf voor zichzelf en het maakt me echt niets uit.”
“Ali heeft een probleem met mij, maar hij heeft sowieso problemen. Hij moet zijn leven op orde zien te krijgen, begeleiding zoeken of iets anders”, gaf O’Sullivan raad uit woede. “Hij moet het oplossen, ik heb al twintig jaar niet met hem gesproken.”
“Ik speelde heel vaak tegen Ali toen hij nog een kind was en deelde veel dingen met hem”, onthulde O’Sullivan. “Om dan te proberen mij zo zwart te maken, weet je wat ik daarop te zeggen heb? Hij kan deze krijgen”, zei de Masters-winnaar terwijl hij zijn middelvinger opstak. “En hij kan erop gaan zitten ook, als het aan mij ligt.”
Het spreekt voor zich dat er weer genoeg gespreksstof is in aanloop naar een volgende O’Sullivan - Carter. Er bestaat een kansje dat de twee elkaar treffen tijdens het WK snooker, dat al langzaam nadert.
picture

International Championship | Ronnie O’Sullivan verslaat Carter voor plek in de halve finale

Waar kijk je?

Met de World Grand Prix gaat het laatste gedeelte van het snookerseizoen verder. Wie deelt in de Morningside Arena in Leicester de groene lakens uit op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie