Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Judd Trump mist matchball - Ali Carter trekt alsnog aan langste eind in kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/01/2024 om 19:46 GMT+1

Ali Carter heeft in een spannende kwartfinale tegen Judd Trump aan het langste eind getrokken. Dit betekent dat ‘The Captain’ zich in een toch al succesvol seizoen mag opmaken voor de halve eindstrijd van het prestigieuze toernooi, waarvoor de beste zestien spelers worden uitgenodigd. Carter en Trump lieten zien waarom ze tot dit elitegezelschap behoren.

The Masters | Judd Trump mist matchball - Ali Carter trekt alsnog aan langste eind in kwartfinale

Het was een partij die alles benadrukte wat er zo mooi is aan snooker. Fraaie pots, prachtige safety’s, maar soms ook een onverklaarbare misser of zelfs miscue en kansen die heen en weer schoten... wie naar Carter vs Trump zat te kijken, kan zich geen moment verveeld hebben.
Hoewel het 2-2 stond tijdens de mid session interval kende Carter de betere start van de twee, wat na de pauze ook inderdaad bleek. Hij kwam met twee frames voor en leek Trump onder de duim te hebben, maar vergat een 5-3 voorsprong te pakken.
picture

The Masters | Deze misser kost Judd Trump uiteindelijk een plek in de halve finale

Trump mist matchball

In plaats van twee frames voorsprong was de stand plotseling weer in evenwicht. Carter trok dit bijzonder slecht en je kon van zijn gezicht aflezen dat hij kookte van binnen. Dit kwam zijn spel niet ten goede, waardoor het er plots naar uitzag dat Trump opstoomde richting halve finale.
Carter had zichzelf net op tijd weer onder controle en een beetje mazzel bovendien. Trump stond op het punt om de partij in zijn voordeel te beslissen. Hij kwam zelfs op matchball, maar er volgde geen applaus. Wel een zucht van ontzetting. Wat was er gebeurd?
picture

The Masters | Ali Carter klampt aan… en zet streep door de naam van Mark Williams

Carter kookt van binnen

Trump miste een rode bal, waardoor Carter een laatste kans kreeg en die kans ook pakte. In plaats van 6-4 stond er 5-5 op het bord, maar zelfs een eerste mogelijkheid in de decider was niet aan Trump besteed. Dit was voor Carter sein om de partij koud te maken. Zo gezegd, zo gedaan.
Carter speelt in de halve finale tegen Mark Selby of Mark Allen, die vrijdagavond head to head gaan. De andere halve eindstrijd gaat tussen Ronnie O’Sullivan en Shaun Murphy.

WAAR KIJK JE?

Met The Masters is het laatste gedeelte van het snookerseizoen begonnen. Wie deelt in Alexandra Palace, Londen een eerste tik uit aan de concurrentie op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie