Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Pakt O'Sullivan, Trump of toch Brecel de titel in Alexandra Palace?

Maurits ten Kate

Geupdate 07/01/2024 om 12:50 GMT+1

Terwijl het stof van het WK Darts nog aan het neerdwarrelen is, gaat binnenkort ook alweer de Masters van start in Alexandra Palace. Judd Trump en Ronnie O'Sullivan zijn in het iconische sportpaleis in Londen de grote favorieten, maar zoals altijd loeren er een aantal outsiders op de titel en het perfecte begin van het snookerjaar 2024. We nemen het toernooi met je door!

The Masters | Trump pakt titel na spannende finale tegen Williams - "Mijn grootste overwinning"

Met drie achtereenvolgende titels is Judd Trump voorlopig met afstand de man van het seizoen. De Engelsman won de British Open, Wuhan Open en Northern Ireland Open. Hij kwam daarmee in een illuster rijtje spelers die ooit drie rankingtoernooien op rij wisten te winnen.
Ook in de eerste major van dit seizoen, de UK Championship, deed Trump het niet slecht, al is "niet slecht" volgens zijn eigen standaarden niet genoeg. De wereldkampioen van 2019 kwam tot de halve finale, maar verloor daarin van Ding Junhui.
Naast Trumps geweldige vorm dit seizoen mag ook niet vergeten worden dat de Juddernaut 'gewoon' titelverdediger is in Londen. Vorig jaar won hij in de finale van Mark Williams en pakte hij zijn tweede Masters-titel.
picture

The Masters | Trump redt het vege lijf in decider ten koste van Hawkins

O'Sullivan

En ondanks de successen van Trump zal het grote publiek toch Ronnie O'Sullivan als favoriet zien voor de titel in Londen. De zevenvoudig wereldkampioen won het toernooi al zeven keer en gaat dus op voor titel nummer acht.
Hij zal beginnen aan het toernooi in goede vorm, maar eigenlijk kun je van vorm niet spreken bij O'Sullivan. 'The Rocket' hoeft de knop maar de goede richting in te krijgen en hij lijkt ook op 47-jarige leeftijd nog onklopbaar.
O'Sullivan won eind november zijn achtste UK Championship en daarmee verbrak hij een mooi record. Door zijn zege in York is hij nu zowel de jongste als de oudste winnaar van het toernooi. Het laat de geweldige duurzaamheid zien die O'Sullivan al meer dan dertig jaar op het groene laken tentoonspreidt.
picture

UK Championship | 30 jaar later doet hij het weer – Ronnie O’Sullivan wint voor achtste keer!

Outsiders

Het lijkt misschien alsof de finale al bekend is, maar het zou niet de eerste keer zijn dat er in Alexandra Palace gekke dingen gebeuren. Mark Allen en Luca Brecel lijken de grootste outsiders naast favorieten O'Sullivan en Trump. Allen won onlangs de shoot-out, maar heeft nog niet de vorm gevonden die hij vooral aan het begin van vorig seizoen had.
Datzelfde geldt voor Luca Brecel. De Belg werd in mei tot ieders verbazing wereldkampioen, maar heeft de geweldige vorm die hij in Sheffield etaleerde nog niet kunnen doortrekken naar dit seizoen. Het format van de Masters (best-of-11) is misschien wel geschikt voor de Belgium Bullet, die meestal ook zijn beste spel laat zien met veel publiek. Dat is in Alexandra Palace het geval, want er kan meer dan 2000 man in de Londense sporttempel.
picture

WK snooker | Brecel maakt het in stijl af - bekijk volledig frame waarin Belg wereldkampioen wordt

LOTING EERSTE RONDE VOOR 2024 MASTERS

Judd Trump – Kyren Wilson
Mark Williams – Ali Carter
Mark Selby – Robert Milkins
Mark Allen – John Higgins
Ronnie O’Sullivan – Ding Junhui
Neil Robertson – Barry Hawkins
Shaun Murphy – Zhang Anda
Luca Brecel – Jack Lisowski
picture

The Masters | Williams wordt aangevallen door wesp tijdens wedstrijd

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie