Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Shaun Murphy houdt comeback Jack Lisowski af – treft Ronnie O’Sullivan in halve finale

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 11/01/2024 om 23:22 GMT+1

Shaun Murphy had aanvankelijk geen kind aan Jack Lisowski in de kwartfinales van The Masters. De wereldkampioen van 2005 kende in het tweede frame nog wat twijfels, maar liet er voor de rest geen twijfel over bestaan wie dit Engelse onderonsje ging winnen. Tot Lisowski terugkwam tot 5-3. Daarna ging de minst ervaren van de twee toch weer in de fout.

The Masters | Shaun Murphy houdt comeback Jack Lisowski af – treft Ronnie O’Sullivan in halve finale

Nadat eerder vandaag Ronnie O’Sullivan in een taaie en slordige wedstrijd een manier vond om Barry Hawkins te verslaan, was het in de avond tijd voor de tweede kwartfinale van The Masters. Een treffen tussen de aanvallende spelers Shaun Murphy en Jack Lisowski beloofde een spektakelstuk te worden.
Murphy ontdeed zich in de eerste ronde van Zhang Anda, terwijl Lisowski niemand minder dan wereldkampioen Luca Brecel aan zijn zegekar bond. De vraag was wie zich kon verzekeren van een halvefinaleplaats, om het in die halve eindstrijd op te nemen tegen de beste snookerspeler aller tijden.

Murphy heeft bovenhand

Het duurde niet lang voor de wereldkampioen van 2005 een voorsprong op het scorebord had staan. Murphy trok in één beurt het eerste frame naar zich toe. Het tweede hoofdstuk werd veel taaier, voor beide spelers wel te verstaan. Een langdurig safetygevecht werd uiteindelijk beslist door een fout van de mondiale nummer zes, waarna ‘Jackpot’ de stand gelijk trok.
Voor ‘The Magician’ het signaal om zijn ambities weer wat kracht bij te zetten. Een prachtige 131-break met dito laatste pot op zwart bracht het publiek in extase. In het laatste frame voor het Mid Session Interval kon de ex-wereldkampioen niet nog een Century Break bijschrijven; na 76 punten miste hij zwart, maar Murphy ging wel met een 3-1 voorsprong de theepauze in.

Halve finale om van te watertanden

Ook na de twintig minuten rust kwam Lisowski nog niet echt opdagen. Het was een Jackpot-klassieker: zijn eerste ronde tegen Brecel was weergaloos, dus zou er ergens in hetzelfde toernooi nog wel een domper volgen. Murphy bleef op zijn beurt vrijwel feilloos en stond al snel drie frames in het voordeel.
De nummer zestien van de wereld besloot de aanval te kiezen, maar kwam van een koude kermis thuis; een nieuwe fout legde de tafel open en bloot klaar voor zijn 41-jarige tegenstander. Lisowski kwam nog wel terug tot 5-3, maar een nieuwe fout van zijn kant zorgde ervoor dat Murphy de kwartfinale kon beslissen. In de halve finale wacht een treffen met O’Sullivan. Op vrijdagmiddag staat de derde kwartfinale tussen Judd Trump en Ali Carter op het programma, waarna de avond gevuld wordt door de Marks: Allen versus Selby.

Waar kijk je?

Met The Masters is het laatste gedeelte van het snookerseizoen begonnen. Wie deelt in Alexandra Palace, Londen een eerste tik uit aan de concurrentie op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie