WK Sheffield | Higgins ten koste van Robertson naar halve finale

Het is alweer de tiende keer dat Higgins de one table set up bereikt. De Schot won het toernooi al vier keer en haalde in de vorige twee edities de finale, maar verloor die allebei. De laatste keer dat Higgins het WK won was in 2011 en hij hoopt dit jaar titel nummer vijf binnen te slepen, wat hem op het gebied van WK-titels op gelijke hoogte zou brengen met Ronnie O'Sullivan. Bekijk hier een interview met de viervoudig wereldkampioen:
Wereldkampioenschap
WK Sheffield | Trump blaast Ding omver in derde sessie, Higgins en Wilson ook naar kwartfinale
30/04/2019 OM 08:54
Naast Higgins zijn ook Judd Trump, Gary Wilson en David Gilbert doorgedrongen tot de halve finale in de Crucible. Dat Trump hier staat is op zich geen grote verrassing; De man uit Bristol had na de uitschakeling van O'Sullivan een relatief eenvoudige route naar de halve finale. In de achtste finale was hij te sterk voor de Chinees Ding Junhui (13-9), en ook Stephen Maguire kon het niet bolwerken tegen de flamboyante Trump: (13-6).
Van Gary Wilson en David Gilbert kan nu al gezegd worden dat het de verrassingen van het toernooi zijn. Wilson was al te sterk voor de Belg Luca Brecel, drievoudig wereldkampioen Mark Selby en ook tweevoudig runner-up Ali Carter had geen antwoord op het goede spel van de Tyneside Terror, zoals hij vanaf nu door het leven gaat. Ook de halve finaleplek van David Gilbert is op zijn zachts gezegd verrassend te noemen. De Engelsman was dit jaar voor het eerst rechtstreeks geplaatst voor het WK - hoefde als gevolg geen kwalificatiewedstrijden te spelen - en dat lijkt zich nu uit te betalen. In zijn kwartfinale tegen Kyren Wilson liet Gilbert in de eerste twee sessies weinig kansen onbenut, hetgeen hem een 10-6 voorsprong opleverde voor aanvang van de derde sessie. Die achterstand bleeek voor Wilson te veel van het goede, waarna Gilbert uiteindelijk zonder al te veel moeite de eindstreep bereikte: 13-8. Na afloop sprak hij met Eurosport-commentator en analist Neal Foulds.
Het programma van de halve finales die vandaag van start gaan zien er als volgt uit. Beide halve finales zijn natuurlijk te zien op Eurosport 1 & 2, of via de Eurosport Player.
14:00 Gilbert - Higgins
20:00 G.Wilson- Trump
World Grand Prix
World Grand Prix : Trump Winner last shoots
20/12/2020 OM 21:54
Scottish Open
Scottish Open | Ronnie O'Sullivans geweldige 127 clearance van boven
09/12/2020 OM 10:09