Eurosport

WK Sheffield | Trump blaast Ding omver in derde sessie, Higgins en Wilson ook naar kwartfinale

WK Sheffield | Trump blaast Ding omver in derde sessie, Higgins en Wilson ook naar kwartfinale
By Eurosport

The 30/04/2019 at 10:33Bijgewerkt The 30/04/2019 at 13:09

Judd Trump heeft zich dankzij een geweldige laatste sessie geplaatst voor de kwartfinale van het WK. De man uit Bristol stond voor aanvang van de laatste sessie met 9-7 achter, maar won in de avond zes frames op rij en plaatste zich daarmee voor de zesde keer in zijn loopbaan voor de kwartfinale.

Video - WK Sheffield | Trump blaast Ding omver in derde sessie

02:01

Ook de viervoudig wereldkampioen John Higgins kwam gisteravond in actie. De Schot won met 13-11 van de wereldkampioen van 2015, de Engelsman Stuart Bingham. De klasse en de ervaring gaven uiteindelijk de doorslag voor Higgins, die hoopt een matig seizoen goed te maken met zijn vijfde wereldtitel. In de kwartfinale, die vandaag gespeeld wordt, treft hij de Australiër Neal Robertson, die eerder al te goed was voor MIchael Georgiou (10-1) en Shaun Murphy (13-6). Bekijk hier de laatste paar ballen waarmee Higgins zijn overwinning veilig stelde.

Video - WK Sheffield | Higgins in beslissende fase te goed voor Bingham

01:19

Naast Higgins won ook Kyren Wilson gister zijn 1/8 finale wedstrijd. De jonge Engelsman stond tegen zijn landgenoot Barry Hawkins bijna de hele wedstrijd achter, maar vocht zich knap terug en won uiteindelijk dankzij twee sublieme frames. In het laatste frame maakte Wilson een 132-break, waar een aantal toverballen bijzaten, zoals je hier kunt zien.

Het schema van de kwartfinale:

David Gilbert - Kyren Wilson

Ali Carter - Gary Wilson

John Higgins - Neal Robertson

Judd Trump - Steven Maguire