Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Sheffield | "Ik had geen andere keuze" - 'Keuwissel' pakt goed uit voor Maguire

Maurits ten Kate

Geupdate 25/04/2022 om 12:05 GMT+2

Stel je voor dat je middenin het belangrijkste toernooi van het jaar op en neer naar Schotland moet rijden voor een nieuwe keu. Deze nachtmerrie werd werkelijkheid voor Stephen Maguire, die na zijn gewonnen eersterondepartij op en neer naar zijn thuisland moest rijden om een nieuwe keu te scoren. De dollemansrit pakte goed uit voor de Schot, want met een nieuwe keu versloeg hij Zhao Xintong.

WK Sheffield | "Ik had geen andere keuze" - 'Keuwissel' pakt goed uit voor Maguire

"Ik moest wel", zei Maguire na zijn overwinning tegen Eurosport. "Er waren shots waar ik niet voor kon gaan omdat ik niet wist wat er met de keu zou gebeuren. Dat was één van de redenen waarom ik ook strak moest spelen en Zhao geen makkelijke kansen moest geven."
"Ik ga niet zeggen dat ik de komende drie dagen aan de keu zal wennen, want het kan wel even duren voordat ik er helemaal comfortabel mee ben. Het had alle kanten op kunnen gaan met een nieuwe keu, maar gelukkig voor mij viel het mee."
"Het is moeilijk. Ik ga niet liegen en zeggen dat het oké is. Het zou niet moeten gebeuren. Niemand zou het moeten doen, maar ik had geen keus. Als ik mijn keu niet zou wisselen, denk ik niet dat ik die wedstrijd had kunnen winnen. Ik dacht dat het beter was om te wisselen en vanuit daar te zien hoe het loopt. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Het plan lukte."
picture

WK Sheffield | Maguire plaatst zich met nieuwe keu voor kwartfinale in Sheffield

Hoe belangrijk is een keu voor een speler?

Het belang van een goede keu mag absoluut niet gebagatelliseerd worden. Tientallen spelers zweren bij de keu die ze gebruiken en om er eentje te wisselen, zeker tijdens het wereldkampioenschap, is dan ook de grootste nachtmerrie voor elke snookerspeler.
Van keu veranderen is niet zoals een racketwissel bij tennis of een nieuw paar schoenen voor een voetballer. Spelers spelen vaak tientallen jaren met dezelfde keu, en sommige spelers gebruiken zelfs de keu uit hun dagen als jeugdspeler. Ondanks dat er betere versies en modellen op de markt zijn, is het gevoel wat een speler bij de keu heeft het allerbelangrijkst.
Dat een keuwissel verkeerd kan uitpakken, weet Stephen Hendry als geen ander. Toen hij in september 2003 terugvloog van de Euro-Asia Masters Challenge richting Schotland brak zijn keu door bagagemedewerkers. De keu, die hij sinds zijn 14e had en voor 40 pond had gekocht, was de keu die hij had gebruikt bij het winnen van zijn zeven wereldtitels en tientallen andere toernooien. Na deze calamiteit won Hendry nog 'slechts' twee rankingtitels.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zaterdag 16 april t/m de finale op maandag 2 mei kijk je naar het WK Snooker in Sheffield. Mis geen bal van al het vuurwerk in de Crucible Theatre via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie