Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | 12 wordt al na één frame 13 voor Gilbert - Bedwinger Brecel naar kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 26/04/2024 om 22:09 GMT+2

Luca Brecel heeft tijdens de eerste ronde van het WK snooker in ieder geval niet van een pannenkoek verloren. Zijn bedwinger staat inmiddels in de kwartfinale. David Gilbert had een makkie tegen Robert Milkins, die worstelde met nekklachten en frustratie. Gilbert won met duidelijke cijfers. Het werd 13-4.

WK snooker | 12 wordt al na één frame 13 voor Gilbert - Bedwinger Brecel naar kwartfinale

Als gevolg van die hoge uitslag was Gilbert vrijdagavond snel klaar. Het publiek in The Crucible kreeg van deze wedstrijd slechts één frame voorgeschoteld, want toen verscheen het dertiende frame al op het scorebord achter de naam van ‘The Farmer’.
Gilbert stond in 2019 al eens in de halve finale van het WK en gaf zich toen tegen John Higgins pas gewonnen na een decider, maar die prestatie was wel een enorme uitschieter. Sindsdien bereikte hij nog slechts één keer de tweede ronde.
picture

WK snooker | Milkins en Gilbert maken vrijwel ieder frame spannend - dure misser op blauw

Gilbert begint uitgerust aan kwartfinale

Het bereiken van die tweede ronde was al gelukt, door Brecel te elimineren na een mooie inhaalrace. En nu meldt Gilbert zich na een vroegertje bij de laatste acht. Gilbert speelt zijn kwartfinale tegen Stephen Maguire of Shaun Murphy, die pas net aan hun partij zijn begonnen.
Wellicht is Gilbert dus beter uitgerust tegen de tijd dat de kwartfinale wordt gespeeld. Dat gebeurt donderdag pas en zal enkele dagen in beslag nemen, want de teller van frames is opnieuw best of 25.
picture

WK snooker | Robert Milkins laat zich flink gaan na weer een misser - gooit keu op de grond!

WAAR KIJK JE?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie