Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Allen op voorsprong na slechte afsluiter Higgins - wint kwartet frames op rij

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/04/2024 om 22:54 GMT+2

John Higgins en Mark Allen waren op zondagmiddag toe aan de tweede sessie van hun treffen in de tweede ronde van het wereldkampioenschap. De Schot kon dan al blij zijn dat het 4-4 stond, want de nummer drie van de wereld had tijdens de eerste sessie een aantal goede kansen laten liggen om uit te lopen. Tijdens de tweede sessie benutte Allen die kansen wel. Het staat nu 9-7.

WK Snooker | Allen op voorsprong na slechte afsluiter Higgins - wint kwartet frames op rij

De viervoudig wereldkampioen wilde er weinig gras over laten groeien in het tweede deel van dit drieluik en trok het negende frame met een 75-break naar zich toe. Higgins leek zijn voorsprong te gaan verdubbelen, maar twee slordigheden brachten The Pistol aan zet. De Noord-Ier had een fraaie clearance in huis om de stand opnieuw gelijk te trekken.
Inderdaad, want tot dat moment had er dus nog steeds geen van de spelers een voorsprong van twee frames bij elkaar kunnen spelen. Ook het elfde deel werd een taai schouwspel, waarbij na een heel lang frame de ervaring van Higgins toch de doorslag gaf.
picture

WK snooker | “Wie was dat?” - Referee grijpt in na totaal ongepaste aanmoediging voor Mark Allen

Uithoudingsvermogen Higgins aan het verdwijnen?

In het laatste hoofdstuk voor de mid session Interval, waar beide spelers ontzettend naar verlangden, leek Higgins goed van start te gaan. Nadat het mis ging, was er een grote kans voor Allen om opnieuw gelijk te maken.
De Noord-Ier speelde echter niet positief genoeg en zag opnieuw een belangrijk frame naar zijn Schotse opponent gaan. Jazeker, voor het eerst in deze wedstrijd was er een verschil van twee. Over de eerste vier frames hadden de twee meer dan twee uur gedaan, zou het einde van deze sessie wel gehaald worden voor het begin van de avondsessie?
Dat lukte uiteindelijk nipt, al had Higgins het waarschijnlijk liever anders gezien. Hoe langer de sessie duurde, des te verder zakte zijn niveau weg. Het is iets dat de 48-jarige wel vaker overkomt in lange partijen, wat doet vermoeden dat de jaren beginnen te tellen.
picture

WK Snooker | Mark Allen en John Higgins verdelen de buit – na eerste sessie staat het 4-4

Kwartet frames op rij voor Allen

Higgins’ voorsprong van 7-5 bleek namelijk niets waard, al is het maar omdat hij nu tegen een marge van twee frames achterstand aankijkt. Inderdaad, Allen won vier frames op rij en het ging nog steeds sneller ook. Dit simpelweg omdat de tegenstander die Higgins opwierp minder en minder werd.
Zelfs door een ongepaste aanmoediging liet Allen zich niet meer afleiden. De betreffende toeschouwer werd uit de zaal verwijderd, terwijl hij zichzelf verder verwijderde van Higgins. De twee schudden elkaar de hand bij een stand van 9-7.
picture

WK Snooker | John Higgins knokt zich langs Jamie Jones – in de tweede ronde topper tegen Mark Allen

Welke wedstrijden zie je in de tweede ronde van het WK Snooker?

David Gilbert - Robert Milkins (16) | 13-4
Stephen Maguire - Shaun Murphy (8) | 13-9
Kyren Wilson (12) – Joe O’Connor | 6-2
John Higgins (13) - Mark Allen (4) | 7-9
Judd Trump (3) - Tom Ford (14) | 13-7
Jak Jones - Si Jiahui | 13-9
Jack Lisowski - Stuart Bingham | 7-9
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan (2) | 3-5

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie