Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | “Blijf lekker thuis” – Shaun Murphy maakt gehakt van kritiek Hossein Vafaei op Crucible

Matthijs Klerkx

Geupdate 23/04/2024 om 12:25 GMT+2

De kritiek van Hossein Vafaei op The Crucible Theatre als locatie voor het WK snooker is in het verkeerde keelgat geschoten bij Shaun Murphy. De wereldkampioen van 2005 won zijn eersterondewedstrijd tegen Lyu Haotian en greep achteraf de kans om de Iraniër een sneer te geven. “Het is heiligschennis voor een snookerspeler om kritiek te hebben op dit gebouw.”

WK snooker | Shaun Murphy opent met gedecideerde overwinning - staat vijf frames af

We konden niet bepaald zeggen dat Hossein Vafaei – die bij zijn exit vorig jaar tegen Ronnie O’Sullivan ook al de media beheerste vanwege zijn gedrag – zijn nederlaag tegen Judd Trump een plaatsje kon geven. De speler uit Iran haalde vol uit naar de omstandigheden in The Crucible. “Het stinkt hier en het lijkt alsof ik hier sta te trainen in mijn garage. Overal is alles briljant, maar hier is alles anders.”
Dat stootte tegen het zere been van Shaun Murphy. “Dit is heilige grond. Het is bijna heiligschennis voor een professionele snookerspeler om openlijk kritisch te zijn over ons thuis. Denkt Hossein dat hij onze sport helpt te groeien als hij zo kritisch is op een van onze belangrijkste partners? Dat helpt totaal niet.”
picture

WK snooker | Jimmy White en McManus geven Vafaei ervan langs - kritiek op Crucible niet gepikt

Crucible wordt beschouwd als heilige grond

“Ik wil niet dat het WK hier vertrekt”, is The Magician duidelijk. “Dat terwijl het ons grootste evenement is, gehouden in het kleinste gebouw van de World Snooker Tour. Dit kan zo niet doorgaan en het moet hier beter, maar niemand buiten Hossein en Ronnie O’Sullivan willen hier weg.”
Murphy heeft een vermoeden waar de klachten van Vafaei vandaan komen. “Misschien is het voor hem niet zo speciaal, omdat hij niet opgegroeid is in het Verenigd Koninkrijk. Dit is heilige grond voor snookerspelers en Hossein moet zich daarvan bewust zijn. Zei Vafaei dat hij niet terug wil komen? Blijf lekker thuis, niemand dwingt je!”
picture

WK snooker | Wel of geen directe lijn op rode bal? Hossein Vafaei oneens met referee

Waar kijk je?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie