Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Elastiek wil maar niet knappen - Higgins verslaat Allen na geniale break in decider

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 30/04/2024 om 00:53 GMT+2

John Higgins heeft zich op fantastische wijze geplaatst voor de kwartfinale van het WK snooker. De vraag is en blijft of editie 2024 in The Crucible de laatste wordt voor de oudgediende, maar zelfs als dat zo is, verdient de Schot op z’n minst een diepe buiging. Hij draaide in de decider tegen Mark Allen een verschil van 62-0 om met een fantastische dubbel als startschot.

WK snooker | Dit is de historische dubbel van John Higgins - keuze voor aanval beloond

Het was al een wonder dat het Higgins lukte om een decider af te dwingen, want hij had deze partij wel drie of vier keer kunnen verliezen. Telkens als je dacht dat het over en uit was, vond ‘The Wizard of Wishaw’ toch weer een toverspreuk die werkte. Zelfs een mega-fluke hielp Allen niet richting overwinning.
Higgins kwam niet alleen een stuk dichter bij de overwinning dan verwacht, hij won dit gevecht ook daadwerkelijk. En dat terwijl het nog zo slecht begon. De Schot verloor het belangrijke eerste frame van de avond waardoor het verschil opliep naar drie (10-7). Er werd al gedacht aan een Vorentscheidung, maar dat bleek een misrekening.
picture

WK snooker | Elastiek wil maar niet knappen - Higgins verslaat Allen na geniale break in decider

Fantastische dubbel van Higgins

Higgins vocht zich terug en kwam weer langszij in een steeds spannender wordende partij die langzaam afstevende op een climax. De rode konen op de wangen van Allen zeiden genoeg over de intensiteit van de avond, ook in de wetenschap dat er steeds minder ruimte was voor een fout. Of ook maar een foutje.
Werd de partij dan toch beslist op fouten… of op details? Een hulpstuk bleek voor Allen niet voldoende om op 62-0 een belangrijke rode bal te potten, waarna het laatste woord toch aan Higgins was. De situatie op de tafel was verre van gemakkelijk, getuige de dubbel die nodig was om ook maar te beginnen aan een break.
Maar de details waren nog dik in orde bij Higgins. Op zijn 48ste liet de viervoudig wereldkampioen eens temeer zien dat hij ‘het’ nog steeds heeft, hoewel het niet meer constant lijkt te lukken. Maar in deze decider van een lange, slopende WK-partij viel alles op zijn plek.
picture

WK snooker | Zelfs mega-fluke helpt Mark Allen niet aan overwinning op John Higgins

Pensioen uitgesteld?

Bij een nederlaag was Higgins uit de top zestien gevallen en had hij kwalificatie moeten spelen om terug te mogen keren op het WK in Sheffield. Dat ziet er nu iets beter uit, maar boven alles mag Higgins in de kwartfinale aantreden tegen Kyren Wilson, die dankzij een goede loting en verrassende uitslagen kansen ruikt.
Wellicht is het snookerpensioen van Higgins alsnog dichtbij, maar eens te meer liet een afgevaardigde van de ‘Class of 92’ zien waartoe hij in staat is. Dat blijkt nog altijd veel. Heel erg veel.
picture

WK snooker | John Higgins kan nog toveren - brengt alle ballen in het spel met geweldige cue action

Waar kijk je?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie