Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Ene fluke nog groter dan de andere - Luca Brecel komt bijna overal mee weg

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/04/2024 om 00:01 GMT+2

De avondsessie van Luca Brecel op het WK snooker 2024 valt op z’n minst bijzonder te noemen. De Belg jaagt in zijn eersterondepartij versus David Gilbert op de overwinning, maar er gebeuren nogal wat gekke dingen tijdens de eerste volledige wedstrijd die deze editie in The Crucible wordt afgewerkt. Zo had Brecel tot minimaal twee keer toe het geluk aan zijn zijde met een enorme fluke.

WK snooker | Ene fluke nog groter dan de andere - Luca Brecel komt bijna overal mee weg

Om te beginnen had Brecel al het geluk aan zijn zijde om op 8-5 te komen. Het lukte enkele keren niet of nauwelijks om een frame over de streep te trekken, bijvoorbeeld door een misser op roze. Maar ook Gilbert had het vizier niet altijd even scherp. Bovendien speelde de geluksfactor een belangrijke rol.
Het was niet zomaar dat Brecel zich verexcuseerde voor de manier waarop hij een marge van drie frames voorsprong in stand hield. Op een andere avond was die positieve marge misschien zelfs wel verdampt, want over de shotkeuzes van de regerend wereldkampioen kun je welhaast een boek schrijven.
picture

WK snooker | Luca Brecel profiteert van lelijke fluke - haalt frame binnen tegen Gilbert

Hit and hope

Dat bleek ook tijdens het vijftiende frame. De tafel lag nog vol rode ballen toen Brecel besloot tot ‘hit and hope’ om te ontkomen aan een snooker op groen. Simpel gezegd: hard stoten en zien wat er gebeurt, vaak in de hoop dat er een rode bal in de pocket rolt. Een uitgedokterd plan kun je het nauwelijks noemen, maar Brecel slaagde in zijn opzet.
Brecel behield op die manier een voorsprong van drie frames op Gilbert, waardoor hij uitstekend op koers bleef voor een overwinning. Nog voor het einde van de partij zou echter blijken dat je met zulk stuntwerk niet blijft wegkomen, ook niet als wereldkampioen. Het geluk keerde zich tegen Brecel, die door een verloren decider al in de eerste ronde uit het WK vloog
picture

WK snooker | Luca Brecel mist frame ball op roze - haalt frame binnen in herkansing op zwart

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel weer Luca Brecel de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie