Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Higgins vindt na de break vertrouwen terug en draait eerste sessie om

Yannick Wezenbeek

Geupdate 25/04/2024 om 00:06 GMT+2

Bijna niks lukte bij John Higgins in de eerste vier frames, maar na een korte break kwam hij terug en wist hij de eerste sessie toch met een voorsprong af te sluiten. Toch is de marge nog altijd maar één frame waardoor Jamie Jones en de viervoudig wereldkampioen elkaar het leven nog flink zuur zullen gaan maken.

WK Snooker | Higgins en Jones houden het spannend na eerste sessie

Het zou zomaar het laatste WK voor John Higgins kunnen worden. De viervoudig wereldkampioen hintte de afgelopen weken op een snookerpensioen omdat hij eigenlijk zelden nog meedoet om de prijzen. Toch is hij altijd een outsider in de Crucible, zeker nu al meerdere favorieten zijn uitgeschakeld.
Maar op basis van de eerste vier frames gaf je geen stuiver voor de Wizard of Wishaw. Waar hij in het tweede frame nog geluk had met een fluke en daardoor het frame ook wist binnen te slepen, ging het in het vierde frame dramatisch mis.
picture

WK Snooker | Fluke voor Higgins - Viervoudig wereldkampioen maakt excuses

Free ball

John Higgins had alles in eigen hand en wist dat Jamie Jones nog altijd een snooker nodig had als hij aan tafel kwam. Maar op dat moment miste de Schot de groene bal en gaf hij een ‘free ball’ aan de Welshman die daar dankbaar gebruik van maakte.
Met een 1-3 achterstand ging Higgins naar de korte break en had hij stof tot nadenken.
picture

WK Snooker | John Higgins geeft frame uit handen met free ball aan Jones

Vier frames op rij

Wat er in die 15 minuten is gebeurd zullen we misschien later horen, maar op het moment dat beide heren terugkeren aan tafel zijn de rollen volledig omgedraaid. Ineens speelde Higgins een erg goede partij en wist hij vier frames op rij te winnen.
In tegenstelling tot de eerste vier frames zat er ook meer snelheid in het spel. Voor de break hielden beide spelers elkaar vaak in de houdgreep totdat iemand een fout maakte. Die fouten waren er na de break veel minder.
Toch gaat de tweede sessie donderdag erg spannend worden want het laatste frame van de avond was voor Jamie Jones die zo de marge verkleinde naar één frame. Morgen wordt de pot hervat met een 5-4 voorsprong voor de Wizard of Wishaw.

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie