Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Jack Lisowski kent hemelse start, maar ziet Stuart Bingham daarna weglopen naar 3-5

Matthijs Klerkx

Geupdate 27/04/2024 om 22:54 GMT+2

Wie na twee frames tussen Jack Lisowski en Stuart Bingham in de tweede ronde van het WK Snooker had gezegd dat de wereldkampioen van 2015 na de eerste sessie met 3-5 zou leiden, was voor gek verklaard. Lisowski speelde twee en een half frame lang wondersnooker, maar één misser op rood draaide alles om.

WK Snooker | Jack Lisowski kent hemelse start, maar ziet Stuart Bingham daarna weglopen naar 3-5

De tweede ronde van het WK Snooker leverde tot nu toe intrigerende wedstrijden op. De stroeve tafels zorgen ervoor dat er weinig grote breaks aan elkaar worden geknoopt, wat beklijvende gevechten opleverde. Zou die trend zich voortzetten bij Jack Lisowski en Stuart Bingham?
Waar Jackpot in de eerste ronde een decider nodig had in de absolute topwedstrijd tegen Ding Junhui, had Ball-run als underdog tegen favoriet Gary Wilson weinig moeite; 10-5 was nog een slechte weergave van de dominantie die de wereldkampioen van 2015 tentoonspreidde.

Machtig schouwspel

Binnen tien minuten stond het eerste frame op de tabellen. Bingham miste een longpot en werd meteen gestraft door zijn jongere landgenoot, die tot nu toe in onderlinge duels de bovenhand had (4-3). Een Century Break kwam er niet, maar Lisowski imponeerde direct.
Bingham wilde wat terug doen, maar miste na een mooie longpot op rood direct de zwarte bal. Weer duurde het tien minuten voor Lisowski zijn voorsprong verdubbelde, de linkshandige speler linkte de ene klos aan de andere zuivere pot; een ware lust voor het oog.
De nummer 17 van de wereld ging ook in het derde deel van dit duel in op een uitnodiging tot een longpot. Na 46 punten kwam er voor het eerst een fout van het 32-jarige natuurtalent, waarna Bingham met een waanzinnige clearance van 90 kwam. Het verschil was weer één frame en het publiek zat te genieten.
Het laatste frame voor de Mid Session Interval was het eerste dat moeilijk op gang kwam. Lisowski leek zichzelf een dreun te hebben gegeven door de misser een kwartier daarvoor, maar eenvoudig doordrukken deed Bingham niet. Een zoveelste poging voor Ball-run leverde hem echter toch een gelijke stand bij de onderbreking op: 2-2.
picture

WK Snooker | Lisowski en Bingham geven 3 frames lang demonstratie weg - het staat 2-1

Lisowski beperkt schade

Na de thee begon alles ook even stroef. Missers over en weer zorgden er uiteindelijk voor dat het verschil in het voordeel van Bingham negen punten was met nog drie rode ballen (dus maximaal 51 punten) op tafel. Daarop volgde fout na fout van Lisowski, waarna zijn tegenstander via een fraaie longpot op rood voor het eerst deze avond de voorsprong pakte.
Lisowski was zijn mojo van de eerste twee frames helemaal kwijt en voelde zich verloren in The Crucible. Na een break van 30 ging blauw mis naar de groene pocket, Bingham profiteerde opnieuw en wist dat hij sowieso met een gelijkspel naar huis ging deze avond.
De 6-voudig majorfinalist kon ook in het zevende frame niets aan elkaar knopen en zag de ex-wereldkampioen telkens maar weer toeslaan. Zo werd een zeker gelijkspel aan het einde van de eerste sessie een zekere voorsprong. Kon Lisowski de schade enigszins beperken?
Een prachtige longpot op rood, waarbij meteen zwart werd vrijgespeeld om een goede break op te kunnen bouwen hielp de linkshandige speler in ieder geval op gang. Nadat uiteindelijk rood gemist werd, lagen er nog 75 punten op tafel en bedroeg Lisowski’s voorsprong 60 punten. Bingham stribbelde nog tegen, maar een nieuwe longpot verzegelde het lot: met 3-5 gingen de heren weer de kleedkamers in. Morgen komt Ronnie O'Sullivan eindelijk weer in actie: in de ochtendsessie is hij vanaf 11:00 uur te zien tegen Ryan Day.

Welke wedstrijden zie je in de tweede ronde van het WK Snooker?

David Gilbert - Robert Milkins (16) | 13-4
Stephen Maguire - Shaun Murphy (8) | 10-6
Kyren Wilson (12) – Joe O’Connor | 6-2
John Higgins (13) - Mark Allen (4) | 4-4
Judd Trump (3) - Tom Ford (14) | 13-7
Jak Jones - Si Jiahui | 13-9
Jack Lisowski - Stuart Bingham | 3-5
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan (2) | 0-0

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie