Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | John Higgins knokt zich langs Jamie Jones – in de tweede ronde topper tegen Mark Allen

Matthijs Klerkx

Geupdate 25/04/2024 om 23:43 GMT+2

We mogen ons in de tweede ronde van het WK Snooker opmaken voor een waar topaffiche. Dan speelt viervoudig wereldkampioen John Higgins tegen de mondiale nummer drie Mark Allen. Higgins plaatste zich als laatste voor de laatste 16 in The Crucible, door zijn Welshe tegenstander Jamie Jones met 10-6 te kloppen.

WK Snooker | John Higgins knokt zich langs Jamie Jones – in de tweede ronde topper tegen Mark Allen

De laatste sessie van de eerste ronde op dit wereldkampioenschap van 2024 stond op het programma. Een eerste ronde waar voor deze avond al acht van de vijftien geplaatste spelers naar huis werden gestuurd, iets dat nog niet vaak voorkwam in The Crucible.
Aan het woord op donderdagavond waren John Higgins en Jamie Jones. The Wizard of Wishaw was dan wel vier keer wereldkampioen, in de kwalificaties had zijn tegenstander uit Wales al laten zien niet veel te geven om mondiaal kampioenen; Neil Robertson werd in een decider huiswaarts gestuurd.
picture

WK Snooker | Higgins en Jones houden het spannend na eerste sessie

Zevenmijlslaarzen

Toch was Higgins niet van plan hetzelfde lot te moeten ondergaan. Binnen een mum van tijd had hij de 6-4 op het scorebord staan en na een half uur spelen werd zijn voorsprong vergroot naar drie frames; de viervoudig wereldkampioen had er dan nog drie nodig voor de zege.
De eerste fout van de Schot op deze avond kwam na 39 punten in het twaalfde frame. Een roze naar de middenpocket ging mis, waarna zijn Welshe opponent instapte en de 7-5 optekende. In het laatste deel voor de theepauze kwam de ware Higgins weer naar boven, met prachtige longpots, sublieme klosjes en de bijbehorende hoge scores. Het verschil bedroeg weer drie stuks.

Om van te watertanden

Ook na de onderbreking was het al Higgins wat de klok sloeg. De wereldkampioen van 1998, 2007, 2009 en 2011 had er twee pogingen voor nodig om de Welshman met zijn rug tegen de muur te zetten. Een moeizaam zestiende frame zorgde voor uitstel van executie, maar een klein half uur later was het zover: met een 10-6 uitslag werkte Higgins zich naar de volgende ronde.
In de tweede ronde wacht voor John Higgins een treffen met een van de spelers die dit seizoen in goede vorm verkeren: Mark Allen. Zoals ook al in de partijen tussen David Gilbert en Robert Milkins, maar ook Tom Ford en Judd Trump al is vermeld gaat het daar om een best of 25 frames: degene die wil winnen, moet 13 frames pakken.
picture

Riyadh Masters | Toverbal! Mark Allen pot rood dankzij zelden vertoonde klos op zwart

Welke wedstrijden zie je in de tweede ronde van het WK Snooker?

David Gilbert - Robert Milkins (16) | 5-3
Stephen Maguire - Shaun Murphy (8) | 0-0

Joe O'Connor - Kyren Wilson (12) | 0-0
John Higgins (13) - Mark Allen (4) | 0-0

Judd Trump (3) - Tom Ford (14) | 6-2
Jak Jones - Si Jiahui | 0-0

Jack Lisowski - Stuart Bingham | 0-0
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan (2) | 0-0

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie