Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Judd Trump pakt 6-2 voorsprong op Tom Ford na avond vol fouten en flukes

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 25/04/2024 om 23:38 GMT+2

Het was schrapen geblazen in The Crucible vandaag. Nadat eerder op de dag David Gilbert en Robert Milkins niet al te best speelden, was het in de avondsessie ook moeizaam. John Higgins won op de ene tafel, aan de andere kant speelden Judd Trump en Tom Ford een taaie eerste sessie van de tweede ronde. De nummer twee van de wereld leidt na acht frames met 6-2.

WK Snooker | Judd Trump pakt 6-2 voorsprong op Tom Ford na avond vol fouten en flukes

Nadat in de middag het eerste affiche van de tweede ronde al gestart was – David Gilbert leidt daarin met 5-3 tegen Robert Milkins, was het in de avondsessie op donderdag tijd voor nummer twee in ronde twee: Judd Trump tegen Tom Ford.
Oftewel de wereldkampioen, nummer twee van de wereldranglijst (als derde geplaatst op het WK, omdat titelverdediger Luca Brecel automatisch nr. 1 geplaatst was) en winnaar van vijf rankingtoernooien dit seizoen tegen een van de weinig lager geplaatste spelers die echt met overtuiging zijn duel in de eerste ronde won.

Amper vuurwerk

Toen Ford vooraf gevraagd werd naar de manier waarop hij Trump kon verslaan, was het antwoord: “Geen fouten maken.” Dat bleek in het eerste frame geen sinecure. Beide heren hadden er enorm veel moeite mee de cue ball en de tafel onder controle te krijgen, maar na subliem spel op de kleuren sloeg Ford zijn eerste slag.
Trump had in het eerste frame al wat barstjes getoond en kwam een hoofdstuk later niet verder dan 33 punten. Een eenvoudige misser op blauw van zij opponent was echter de sleutel tot de gelijkmaker. Sprankelend was het allerminst, wat bij de spelers zelfs even leidde tot overleg tijdens de korte pauze voor het derde frame.
picture

WK Snooker | Tom Ford pakt met briljant spel op kleuren eerste frame tegen Judd Trump

Evenwicht

Een gemiste escape van Trump – in plaats van rood te raken, toucheerde hij eerst de roze bal (dus 6 strafpunten) – bracht Ford aan zet in het derde deel. De speler uit Leicester kon hier slechts 22 punten aan toevoegen, voor een op het oog eenvoudige rode mis ging.
The Ace in The Pack tekende de eerste break van meer dan 50 punten op en leek ondanks slechte positionering toch wat beter in zijn vel te zitten. Na enkele pogingen kreeg de 28-voudig rankingtitelwinnaar voor het eerst een voorsprong achter zijn naam.
Het laatste frame voor de Mid Session Interval werd geopend door een belabberde poging tot longpot van Ford, die absoluut niet thuis gaf. Toch werd hem een aantal keer de kans geboden door de mondiale nummer twee. Deze keer sloeg de nummer veertien van de wereld wel toe: twee tegen twee bij de thee.

Moeizaam is het magische woord

Trump kwam niet als een andere speler uit de pauze, waar dat bij Ford wel het geval leek. Leek, inderdaad. Na 56 punten (met eerder al 7 op de teller) werd een simpele rode bal gemist, waardoor de wereldkampioen van 2019 weer aan de tafel kwam.
Hoewel hij geen indruk maakte, hielp een heuse fluke hem op gang om opnieuw de boel in zijn voordeel te laten uitdraaien. Het verschil werd even later twee frames, nadat alweer Ford geen gebruik maakte van de geboden kansen en Trump deze maal wel klinisch op afspraak was.
Ook in frame zeven was het weer diezelfde gang van zaken; Ford hielp zijn tegenstander in het zadel en bij Trump waren de messen inmiddels geslepen. Met een hoogste break van 69 kwam de 5-2 op het scorebord.
Dan het laatste deel van dit moeizame duel op de donderdagavond. Ook dat werd… Moeizaam. Beide spelers kregen geen fatsoenlijke break aan elkaar geknoopt en zo werd de hele avond een worsteling. Trump toonde zich daarin het meest ervaren en mag blij zijn met de 6-2 stand.
picture

WK Snooker | Gigantische fluke helpt Judd Trump op 3-2 voorsprong tegen Tom Ford

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie