Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Judd Trump sprankelt niet tijdens eerste ronde - staat vijf frames af aan Vafaei

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/04/2024 om 21:47 GMT+2

Judd Trump heeft in de eerste ronde van het WK snooker 2024 gedaan wat hij moest doen: winnen! De grootste favoriet na Ronnie O’Sullivan won zonder te sprankelen van Hossein Vafaei met de cijfers 10-5. Vafaei kan een lastige klant zijn en dus is het een goede overwinning van Trump, maar een century bleef uit en in de tweede sessie gold dat net zo goed voor hoge breaks.

WK snooker | Judd Trump sprankelt niet tijdens eerste ronde - staat vijf frames af aan Vafaei

Trump stal hier en daar een frame van Vafaei tijdens de eerste sessie, waardoor hij al vroeg een mooie marge opende. Die marge hield hij in stand, waardoor nooit snooker van de bovenste plank werd gevraagd. Hopelijk bewaart de ‘Ace in the Pack’ dat voor een later moment.
Als Trump het op zijn heupen heeft, is zijn showsnooker om van te smullen. Maar daar kwam het in de eerste ronde niet van. Vafaei liet zelfs enkele kansen liggen om het zijn opponent serieus moeilijk te maken. Het is dat hij in de slotfase nog een frame won, anders was de uitslag hoger uitgevallen.
picture

WK snooker | Judd Trump steelt twee frames na fouten van Vafaei - trekt mooi gaatje

Vafaei in discussie met referee

Trump deert het niet, al zal hij ongetwijfeld tijdens zijn tweede ronde – versus vermoedelijk Tom Ford – hopen op wat hogere breaks zodat hij het scorebord wat meer ontspannen kan bijwerken. Dat is iets voor het einde van de week, als in Sheffield de partijen bij de laatste zestien worden gespeeld.
Een opvallend moment tijdens de partij was nog een discussie tussen Vafaei en de referee. De ref was van mening dat er een directe lijn zichtbaar was tussen de cue ball en een rode, dus volgde voor Vafaei na twee missers een waarschuwing dat een derde misser direct frameverlies zou betekenen. Daar was Vafaei het niet mee eens, maar hij redde uiteindelijk de meubelen.
picture

WK snooker | Wel of geen directe lijn op rode bal? Hossein Vafaei oneens met referee

Waar kijk je?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie