Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Outsider der outsider kan het niet bolwerken - Zhang Anda verliest in eerste ronde

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/04/2024 om 22:43 GMT+2

Het WK snooker 2024 heeft voor Zhang Anda slechts één wedstrijd geduurd. De Chinees werd getipt als outsider, maar kon het niet bolwerken tegen Jak Jones. Verre van zelfs. De kwartfinalist van vorig jaar won met 10-4 en boekte daarmee een duidelijke zege op ‘Mighty Mouse’, die nog zo goed aan het seizoen begon.

WK snooker | Outsider der outsider kan het niet bolwerken - Zhang Anda verliest in eerste ronde

Zhang was zeker tijdens de eerste helft van seizoen 2023/2024 de grote sensatie op het groene laken, met finaleplaatsen op de English Open en het Player Championship, maar toppunt was toch wel zijn eindzege op het International Championship.
Op het WK wil het echter maar niet vlotten. Zhang verloor al drie keer in de eerste ronde en ook bij zijn vierde optreden lukte het niet om zijn eerste overwinning in The Crucible te boeken. Hoe anders is dat voor Jones?
De kwartfinalist van vorig jaar – Jones legde het toen af tegen Mark Allen – kende een goede start. Hij won vijf van de eerste zes frames. Die luxe liet hij niet meer uit zijn vingers glippen. Opvallend was wel dat er geen enkele century te noteren viel. Zhang kwam met een score van 95 nog het dichtst in de buurt.
picture

WK snooker | Wel of geen foul? Zhang Anda en Jak Jones maken het referee vrijwel onmogelijk

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie