Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Prachtige long pot! - Lisowski vindt via decider eindelijk weg langs Ding

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 24/04/2024 om 14:55 GMT+2

Jack Lisowski is na een lange strijd winnaar geworden van een onderschatte Crucible Classic. ‘Jack-pot’ stuitte in de eerste ronde op Ding Jinhui. In een goede flow kunnen beide spelers zomaar in het WK blijven tot er één tafel over is, maar er kon er slechts ééntje winnen. Dat werd uiteindelijk Lisowski, via een decider die hij naar zich toetrok met een prachtige long pot.

WK snooker | Prachtige long pot! - Lisowski vindt via decider eindelijk weg langs Ding

Als het om deciders gaat, verliest Lisowski er meer dan hij wint. Dit terwijl Ding maar liefst 77 procent van zijn deciders won, maar deze statistiek bleek niets waard tijdens editie 2024 van het WK. Het was namelijk Lisowski die aan het langste eind trok.
Hij trok de decider naar zich toe met een even gedurfde als goed uitgevoerde long pot, waarna hij een break kon bouwen en een safety kon wegleggen. Daar had Ding geen goed antwoord op, wat voor Lisowski aanleiding was om verder te gaan waar hij al mee begonnen was.
Lisowski had op 9-7 al de kans om de match in zijn voordeel te beslissen, maar een misser op blauw zorgde voor verlenging van de partij. Verder dan een decider kwam Ding echter niet. Het was voor de Chinees erg zonde om eruit te vliegen, want de lotingen zaten hem dit jaar niet mee. Eerder tegen…
picture

WK snooker | Zelden vertoond! - Applaus voor Jack Lisowski na potten rood via viervoudige plant

Lisowski bouwt weinig hoge breaks

Opvallend is dat de hoogste break stuk voor stuk op naam kwamen van Ding, terwijl Lisowski een beetje bleef steken, maar wat zeker meespeelt, is dat de twee elkaar amper vrijuit lieten spelen. Vrijwel iedere bal werd betwist en de twee stapelden de uitdagingen voor de tegenstander op elkaar.
In de zeer lastige onderste deel van het schema treft Lisowski in de tweede ronde Stuart Bingham. Dat is in zekere zin een meevaller omdat Bingham ondermaats presteert. Hij won in 2024 slechts partijen op het WK, dat voor hem al begon in de kwalificatie. Het zegt niets, maar Lisowski is duidelijk favoriet.
picture

WK snooker | Stuart Bingham kan zijn ogen niet geloven - baalt ontzettend van eigen misser

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie