Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Robertson verliest in decider van Jones en ziet WK aan zich voorbij gaan

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 18/04/2024 om 12:22 GMT+2

Voormalig wereldkampioen Neil Robertson zal voor het eerst in twintig jaar niet aanwezig zijn op het WK. De Australier, die in 2010 zijn eerste en enige wereldtitel veroverde, verloor in de laatste kwalificatieronde in een decider van Jamie Jones. Een slecht seizoen zal dus ook in mineur eindigen voor Robertson.

Neil Robertson chalks the cue on day five of the 2024 Huading Nylon World Open at Yushan Sport Centre on March 22, 2024 in Shangrao, Jiangxi Province of China

Foto: Getty Images

Robertson is sinds 2004 een vaste waarde in de Crucible. Echter, na een teleurstellend seizoen waarin hij slechts één halve finale van een rankingtoernooi bereikte, verdween hij uit de top 16 van de wereld en moest hij zich kwalificeren voor Sheffield.
Het leek er echte in eerste instantie op dat het Robertson alsnog zou lukken om erbij te zijn op het aanstaande WK. De 42-jarige Australiër, die alle grote majors al eens wist te winnen, kwam op een 8-5 voorsprong tegen Jones. De Welshman vocht zich echter terug in de wedstrijd een plaatste in de decider een 60-break, die uiteindelijk genoeg bleek te zijn voor de zege.
Robertson plaatste daarna een bericht op X, waarin hij schreef te balen van het missen van het WK. "Nou, dat doet pijn. Fair Play richting Jamie, want hij speelde geweldig vanaf 8-5. Het was een zwaar seizoen en ik ga de vrije tijd goed benutten. Dank aan iedereen voor de support en ik kom volgend jaar zeker sterker terug, dat beloof ik", aldus Robertson.

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie