Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Stuart Bingham kan zijn ogen niet geloven - baalt ontzettend van eigen misser

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 22/04/2024 om 15:50 GMT+2

Stuart Bingham heeft het juiste moment uitgekozen om te pieken. Het liep tijdens kalenderjaar 2024 nog voor geen meter, maar uitgerekend in The Crucible vielen alle ballen binnen. Bijna alle ballen dan, want die allerlaatste zwarte bleef op tafel. Bingham staat doordoor op het WK snooker niet met 7-2, maar ‘slechts’ 6-3 voor tegen Gary Wilson.

WK snooker | Stuart Bingham kan zijn ogen niet geloven - baalt ontzettend van eigen misser

Wilson vs Bingham werd vooraf gezien als één van de mogelijke close calls tijdens de eerste ronde van het meest prestigieuze toernooi van de kalender. Daar dacht de wereldkampioen van 2015 anders over, want hij schoot uit de startblokken.
Bingham won de eerste vier frames en knalde er vervolgens ook nog een century overheen van 117. Hij kreeg zelfs de kans om uit te lopen naar 7-2 – met een overwinning nog slechts drie frames verwijderd – maar dat was iets te snel gerekend.
picture

WK snooker | Bingham wint strijd om re-spotted black - wint frame vs Wilson met prachtige pot

Wilson profiteert door zwart wel te potten

De laatste zwarte bal was nodig om die voorsprong van vijf frames veilig te stellen, maar dat mislukte. De bewuste zwarte bal bleef – na een break van 63 – hangen in de kaak van de pocket. Dit zorgde voor een enorm baalmoment bij Bingham. Hij had nog maar net ruimte gemaakt aan tafel of Wilson tikte zwart binnen.
Daarmee verkleinde Wilson, toch recent winnaar van twee rankingtoernooien, zijn achterstand naar 6-3. De grote vraag is in hoeverre Bingham dit moment tijdens de avondsessie nog bezuurt, want drie of vijf frames verschil scheelt nogal. Wilson heeft nog altijd een serieuze kans en wil nu ongetwijfeld doorpakken.
picture

WK snooker | Referee en Selby gehinderd door geritsel zakje snoep - fan krijgt waarschuwing

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie