Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Wel of geen directe lijn op rode bal? Hossein Vafaei oneens met referee

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/04/2024 om 21:17 GMT+2

Het scheelde weinig of Hossein Vafaei had een frame verloren op basis van drie missers. Als een snookerspeler drie missers op rij noteert betekent dat het verlies van een frame. De referee moet hiervoor waarschuwen. Vafaei kreeg zo’n waarschuwing tijdens de eerste ronde van het WK snooker, maar bleek het oneens met de zienswijze van de referee.

WK snooker | Wel of geen directe lijn op rode bal? Hossein Vafaei oneens met referee

Rob Spencer besloot na twee missers van Vafaei in te grijpen en deelde mee dat een derde misser Vafaei fataal zou worden in dit frame. Dat is normaal gesproken een formaliteit, maar nu niet. De Iraniër was het oneens met de zienswijze van de referee, waarna een discussie op gang kwam.
Om welke rode bal ging het precies? En was er echt een directe lijn zichtbaar tussen de cue ball en de betreffende rode bal? De referee vond van wel, Vafaei had er zo zijn bedenkingen bij. Hij keek nog eens drie keer goed, checkte het voor de zekerheid een laatste keer bij de scheidsrechter… en tikte vervolgens een heel andere rode bal aan.
Daarmee voorkwam Vafaei in ieder geval dat hij de vijfde speler in de historie van The Crucible zou worden die per direct een frame verloor.
picture

WK snooker | Judd Trump steelt twee frames na fouten van Vafaei - trekt mooi gaatje

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie