Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Zelfs tegenstander moet lachen - showsnooker van Trump onderweg naar kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/04/2024 om 19:34 GMT+2

Judd Trump maakt er geen half werk van in zijn tweederondepartij op het WK snooker. De schaduwfavoriet op editie 2024 van het WK zet grote stappen naar de kwartfinale. Trump leidt met maar liefst 11-5 tegen de arme Tom Ford, die in The Crucible soms niet anders kan doen dan zijn bewondering uiten voor de pots van zijn tegenstander.

Showsnooker Trump

Foto: Eurosport

Neem bijvoorbeeld het einde van het vijftiende frame, dat Trump ook alweer op zak stak. De score was veel tegen weinig en dat is voor de ‘Ace in the Pack’ nog wel eens reden om een showtje op te voeren ter vermaak van het publiek. Zo gezegd, zo gedaan.
Effect, tig banden benutten, keiharde stoten... Trump schudde alles uit zijn mouw om zijn talent tentoon te spreiden. En het lukte nog ook! Althans, het meeste wat Trump in zijn hoofd had zitten kwam tot uiting op de tafel. Ford kon weinig anders doen dan lachen terwijl zijn tegenstander bezig was.
picture

WK snooker | BANG! Judd Trump kletst een long pot binnen - Ford ontsnapt vervolgens uit snooker

Volop breaks van 50+

Met één century (107) hield Trump het wat dat betreft bescheiden, maar het zijn al die break van 50+ die het verschil maken. En daarvan noteerde hij er genoeg. Zeven streepjes konden er al worden gezet. Het zijn ook minimaal die scores die Ford nodig heeft om wat frames te winnen.
Het lukt Trump alleen veel en veel vaker om zulke breaks te bouwen, vandaar het grote verschil. Er wordt in de tweede ronde gespeeld over best of 25, wat betekent dat Trump nog slechts twee frames nodig heeft om zich kwartfinalist te mogen noemen. Daarna volgt een duel met Jak Jones of Si Jiahui.
picture

WK Snooker | Gigantische fluke helpt Judd Trump op 3-2 voorsprong tegen Tom Ford

WAAR KIJK JE?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie