Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Grand Prix | Vafaei zorgt voor nieuwe snookerrel door geen hand te geven aan Mark Williams

Maurits ten Kate

Geupdate 18/01/2024 om 16:33 GMT+1

Het was alweer een paar dagen saai in de snookerwereld en dus dacht Hossein Vafaei dat het goed was om de boel weer een beetje op te schudden. De Iraniër verloor op de World Grand Prix van Mark Williams, maar liep snel weg uit de arena zonder een hand te geven aan zijn tegenstander. Het kwam de Iraniër op het nodige boegeroep te staan en ook online krijgt de 'Prince of Persia' er flink van langs.

World Grand Prix | Hossein loopt na nederlaag weg zonder hand van Williams te schudden

Deze nieuwe rel komt een paar dagen nadat de vorige enigszins is overgewaaid. Daarin gingen Ali Carter en Ronnie O'Sullivan elkaar via de pers verbaal te lijf, waarbij de twee geen spaan van elkaar heel lieten.
Ook in deze wedstrijd tussen Williams en Vafaei gebeurde het nodige. In wat het laatste frame van de wedstrijd zou zijn, raakte Williams de roze bal als eerst terwijl hij een rode moest raken. Dat resulteerde in zes strafpunten, maar daar kwamen er nog eens zeven bij doordat Williams de cue ball in zijn zak verstopte voor scheidsrechter Olivier Marteel.
Daarnaast won Williams het tweede frame dankzij een rekenfout van Vafaei. Met een gelijke stand van 57-57 potte de Iraniër de roze bal en kwam hij zes punten voor met alleen nog de zwarte op tafel. Een kleine rekensom leert dat je er dan nog niet bent en daar kwam Vafaei ook snel achter. Hij verloor uiteindelijk dat frame, wat het allemaal nog wat pijnlijker maakte.
picture

World Grand Prix | Williams krijgt zeven strafpunten na verstoppen cue ball

Vafaei stormt weg

Door een solide break in dat vijfde frame leek Williams het frame in zijn voordeel te gaan beslissen. De drievoudig wereldkampioen stond 52 punten voor met nog 43 op tafel toen hij een lange roze miste. Vafaei had drie snookers nodig om het frame te winnen, en met nog rode ballen op tafel zou dat met een free ball zelfs nog best kunnen. De meeste spelers zouden het in ieder geval proberen, maar de roze lag amper stil toen Vafaei al de arena uit was gestormd.
Ook Williams snapte niks van de reactie van zijn Iraanse opponent en vroeg backstage aan Vafaei wat er aan de hand was. "Ik heb hem er gewoon over aangesproken en gezegd: wat is je probleem? Hij zei dat het kwam doordat ik op het einde een klap tegen mijn been gaf."
"Ik deed dat omdat ik niet voor de roze had moeten gaan, ik had safe moeten spelen en ik dacht dat hij terug aan tafel zou komen om voor snookers te spelen. Daarom was ik boos. Ik wist dat ik niet voor de roze had moeten gaan, maar toen stormde hij ineens de zaal uit. Hij zei dat dit de reden is, en als dat echt de reden is, dan kan ik er verder weinig mee", aldus de altijd nuchtere Williams.
picture

World Grand Prix | Vafaei maakt dure rekenfout - roze is niet genoeg en Williams kaapt frame

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie