Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Judd Trump duidelijk de betere van Ding Junhui - alweer een gewonnen finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 24/03/2024 om 14:32 GMT+1

Judd Trump heeft zijn vijfde titel van het seizoen gepakt. Dit deed de ‘Ace in the Pack’ door de finale van de World Open met 10-4 van Ding Junhui te winnen. Trump kende een geweldige start en bleef zijn voorsprong maar uitbreiden, waardoor Ding allang blij was dat hij de partij wist te verlengen tot de laatste sessie.

World Open | Judd Trump duidelijk de betere van Ding Junhui - alweer een gewonnen finale

Trump won al de English Open, Wuhan Open, Northern Ireland Open en German Masters, maar daar komt nu dus ook nog eens de World Open bovenop. En 170.000 pond aan prijzengeld. Plus de status van favoriet voor het aanstaande WK snooker. Die ‘titel’ moet Trump wel delen met Ronnie O’Sullivan.
Trump beleeft een geweldig jaar, waarin hij volop prijzen pakt. En dat doet hij ook nog eens op basis van geweldig snooker. Het is echt niet niks om met 10-4 te winnen van Ding, die in eigen huis en gesteund door het enthousiaste Chinese thuispubliek in Yushan prachtige staaltjes liet zien.
picture

World Open | Zeer sportief! - Ding Junhui callt foul op zichzelf na potten van mooie rode bal

Trump domineert, Ding begaat foul

De hoogste eer was echter weggelegd voor Trump, die soms gewoon niet lijkt te kunnen verliezen. Trump noteerde drie 70+ breaks en ook nog centuries van 130 en 106, waarmee hij zijn hegemonie onderstreepte. Ding zette er met een 106 nog wel iets tegenover, maar eigenlijk was het toen al te laat.
Die 106-score bracht Ding namelijk slechts terug tot 7-2, maar toen kwam die 130 van Trump er nog eens bovenop. Eerder verdiende Ding lof vanwege een prachtig staaltje sportiviteit. ‘The Dragon’ potte rood met behulp van de rest, maar tikte per ongeluk een andere rode bal weg en dus ging de beurt over naar Trump.
picture

World Open | Trump kraakt Wilson definitief met fantastische snooker - benut matchpoint

Brecel speelt eerste partij op WK

En daar wist Trump wel raad mee, want hij pakte nog een extra frame voorsprong om verder op te stomen naar eindwinst op de World Open. De volgende grote afspraak, voor zowel Trump als Ding, wordt het WK snooker in The Crucible, dat 20 april aan het hoofdschema begint.
Luca Brecel speelt dan als titelverdediger volgens traditie de eerste wedstrijd van het toernooi.
picture

World Open | Trump moet hard werken voor zege op Wilson - krijgt hulp van twee flinke flukes

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie