Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Trump moet hard werken voor zege op Wilson - krijgt hulp van twee flinke flukes

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 22/03/2024 om 12:07 GMT+1

Judd Trump heeft zich gemeld in de halve finale van de World Open. Dat ging niet zonder slag of stoot. De ‘Ace in the Pack’ was in zijn kwartfinale ondanks een score van 5-2 maar nipt te sterk voor Kyren Wilson tijdens een partij die beklijfde van de eerste tot de laatste pot. Op een belangrijk moment ontving Trump een welkom duwtje in de rug dankzij flukes op groen en bruin.

World Open | Trump moet hard werken voor zege op Wilson - krijgt hulp van twee flinke flukes

De stand van 2-2 stond niet alleen op het bord tijdens de mid session interval, maar nog eens vijftig minuten extra omdat het vijfde frame veel tijd in beslag nam. Tussendoor werd zelfs een re-rack afgesproken, omdat de twee elkaar aan het bekampen waren door ballen heen en weer te spelen.
Het einde van het vijfde frame zou uiterst belangrijk blijken. Trump moest de tafel leeg spelen om aan de goede kant van de score uit te komen. Dat zou hij ook doen, maar hoe? Dankzij twee flukes (groen en bruin) die zijn kant opvielen en het potten van een zeer lastige zwarte en dus laatste bal.
picture

World Open | Vafaei verslaat O'Sullivan met verschil van één punt in decider

Wilson geeft niet op zonder te vechten

Wilson zat erbij en keek ernaar. Hij voelde het frame door zijn vingers glippen zonder dat hij er iets aan kon doen. Hoewel hij een 2-0 voorsprong uit handen gaf, liet Trump dat geen tweede keer gebeuren. Hij stootte van 2-2 door naar 5-2 en een plek in de halve finale, maar niet verder kijken dan dat zou pure scorebordjournalistiek zijn.
Tijdens het laatste frame bijvoorbeeld bouwde Wilson een break van 60 punten voordat hij een rode bal miste, waarna Trump er overheen ging met een score van 63 om de wedstrijd definitief in een plooi te leggen. Trump speelt in de halve finale tegen Jackson Page, die met 5-2 te sterk was voor Elliot Slessor.
picture

World Open | Fluke voor Ronnie O’Sullivan - Chinees publiek smult van blauw in midden pocket

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie