Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Assen | Toprak Razgatlioglu schenkt zichzelf en BMW in Nederland eerste zege in Superbikes

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/04/2024 om 15:21 GMT+2

Toprak Razgatlioglu heeft zichzelf en BMW een groot plezier gedaan door de tweede hoofdrace in Assen te winnen. Het is voor het eerst dat zowel de Turk als BMW een Superbike-race wint in Nederland. Er stond in de tweede hoofdrace geen maat op Razgatlioglu, die in de slotronde geen aanval meer te verduren kreeg.

Assen | Toprak Razgatlioglu schenkt zichzelf en BMW in Nederland eerste zege in Superbikes

Alvaro Bautista was ongetwijfeld van plan om nog een laatste poging te wagen voor het stelen van de overwinning, maar daar kwam hij niet eens aan toe. Razgatlioglu had de situatie onder controle en gaf niets meer weg. Eerder in de race zagen we een mooi duel tussen de twee.
Nu het stof een beetje neerdwarrelt in het kampioenschap lijkt het erop dat we niet alleen op Assen een tweestrijd kregen, maar dat Bautista en Razgatlioglu ook onderling gaan uitmaken wie er in 2024 wereldkampioen wordt. Dit omdat Razgatlioglu en BMW na zijn transfer boven verwachting presteren.
picture

World Superbike Assen | Einde van de race komt net op tijd voor Spinelli, die wint bij zijn debuut

Van der Mark krijgt straf

De transfer van Jonathan Rea naar Yamaha pakt voorlopig een stuk minder goed uit. De grootheid sprokkelt puntjes en meer zit er simpelweg niet in. Zo kon het gebeuren dat de derde plaats toekwam aan Remy Gardner, die zijn eerste podiumplaats bemachtigde.
Michael van der Mark reed ook op een BMW het gehele weekend in de subtop. Omdat hij een bocht te veel afsneed werd Van der Mark teruggezet door de commissarissen van plek zes naar negen, wat dan weer een kleine tegenvaller was.
picture

Barcelona | Alvaro Bautista boekt eerste zege van het seizoen - pas na zes races

WAAR KIJK JE?

Beleef de spanning en sensatie van een nieuw seizoen WK Superbike. Alle races (WK Superbike, WK Supersport en WK Supersport 300) kijk je uiteraard live op de platforms van Eurosport en discovery+, voorzien van Nederlands commentaar. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie