Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Barcelona | Razgatlioglu doet van zich spreken met twee zeges voor BMW - ook Bautista succesvol

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 25/03/2024 om 15:52 GMT+1

Toprak Razgatlioglu heeft tijdens de Superbike-ronde van Catalonië gedaan waarvan werd gedacht dat hij er meer tijd voor nodig had. En dat is winnen. De Turk bezorgde maakte deze winter de overstap van Yamaha naar BMW en dat hij nu al gelijk succes beleeft, was niet bepaald voorzien.

Barcelona | Razgatlioglu doet van zich spreken met twee zeges voor BMW - ook Bautista succesvol

BMW kende de laatste jaren weinig succes, op een enkele uitschieter na met Michael van der Mark. De ambities reiken echter verder dan dat, waarop werd besloten om de wereldkampioen van 2021 te porren voor een overstap. Met succes, zo blijkt nu.
Razgatlioglu won de eerste race van het weekend op het circuit van Barcelona en was ook succesvol tijdens de twist om de Superpole. Oftewel: hij won twee van de drie wedstrijden, wat een grote verrassing mag worden genoemd. De eerste zege omlijstte Razgatlioglu met een inhaalrace in de slotronde.
picture

Barcelona | Alvaro Bautista boekt eerste zege van het seizoen - pas na zes races

Van der Mark probeert in de buurt te blijven

Overigens was Van der Mark tijdens de tweede race goed in staat om Razgatlioglu te volgen. De twee BMW-rijders finishten binnen vijf seconden van elkaar. Razgatlioglu werd derde, de Nederland vierde. Geen slechte score, als je bedenkt dat Van der Mark de laatste seizoenen werd geplaagd door vele en verschrikkelijke blessures. Hij lijkt op de weg terug en noteerde verder een negende en zesde positie.
De afsluitende race viel dan weer ten prooi aan Alvaro Bautista, die vorig jaar nog o zo oppermachtig was op de Ducati maar nu meer moeite heeft om overwinningen en topscores te verzamelen. Als gevolg van een knotsgek eerste weekend, op Phillip Island, is het echter nog altijd Nicolo Bulega die de leiding bezit in het WK.
Wie helemaal mist in de WK-strijd is Jonathan Rea. Zijn overstap naar Yamaha – als opvolger van Razgatlioglu – begint niet bepaald succesvol. Mede als gevolg van enkele uitvalbeurten scoorde Rea slechts acht punten tot dusver.
picture

Phillip Island | Direct inhaalactie van het jaar? - Lowes passeert Bautista in slotronde voor winst

WAAR KIJK JE?

Beleef de spanning en sensatie van een nieuw seizoen WK Superbike. Alle races (WK Superbike, WK Supersport en WK Supersport 300) kijk je uiteraard live op de platforms van Eurosport en discovery+, voorzien van Nederlands commentaar. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie