De Yamaha-coureur met startnummer 60 beleefde in Assen zijn beste WK-weekend ooit. De zaterdagrace leverde hem een knappe tweede plaats op, achter Jonathan Rea. En ook een dag later stond hij op het podium met zijn derde plaats, achter Tom Sykes en Rea. "Het was een geweldig weekend. We zijn vanaf het begin snel geweest. We hadden geweldig weer, geweldige fans, dus ik heb genoten van mijn thuisrace", aldus Van der Mark.
Dat hij in Assen in de voorste regionen reed, deed hem goed. "Tijdens de eerste race zat ik dicht bij Johnny, vechtend voor de winst en daar was ik blij mee. Ik hoopte dat op zondag te herhalen vanaf de achtste startplek op de grid. Ik had een goede start, maar kreeg helaas in de laatste ronden een klein probleem met de motor, waardoor ik helaas het gevecht met Rea niet meer kon leveren."

Michael van der Mark

Foto: Getty Images

Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
Vierde in WK-klassement
De 25-jarige Rotterdammer pakte in Assen in totaal 36 WK-punten en steeg daardoor in het klassement naar de vierde plaats, achter Jonathan Rea, Chaz Davies en Marco Melandri. Van der Mark, bezig aan zijn vierde jaar in de WorldSBK, komt steeds beter op dreef en aast op de eerste WK-zege in zijn Superbike-carrière.
Of dat op het circuit van Imola mogelijk is, is de vraag. De wereldkampioen Supersport van 2014 kwam in Imola nooit verder dan de zevende plaats, maar heeft vertrouwen in een betere klassering. "Na een goed raceweekend in Assen en een positieve test in Brno, kijk ik echt uit naar Imola. Het zal interessant zijn om te zien hoe de fiets er zal werken, want Imola is een heel ander circuit dan de banen waar we dit jaar al geweest zijn, maar ik denk dat het basispakket van de YZF-R1 ook goed moet zijn voor een circuit als Imola."
  • zaterdag superpole vanaf 10:30 uur LIVE op de Eurosport Player
  • zaterdag race 1 vanaf 13:00 uur LIVE op de Eurosport Player
  • zondag race 2 vanaf 13:00 uur LIVE op de Eurosport Player
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Op de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
Estoril
Superbikes | Foutje kost Razgatlioglu voor tweede keer in laatste ronde Estoril overwinning
23/05/2022 OM 09:44