Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rotterdam | Bekijk hier hoe Griekspoor toptienspeler Hubert Hurkacz in ware thriller verslaat

Yannick Wezenbeek

Geupdate 16/02/2024 om 12:59 GMT+1

Tallon Griekspoor heeft in een ware thriller toptienspeler Hubert Hurkacz verslagen. In een bloedstollende driesetter wist de Nederlander voor eigen publiek zich te plaatsen voor de kwartfinale. Daarin is Emil Ruusuvuori de tegenstander.

Rotterdam | Bekijk hier hoe Griekspoor toptienspeler Hubert Hurkacz in ware thriller verslaat

Hubert Hurkacz is de nummer 8 van de wereldranglijst, Tallon Griekspoor is terug te vinden op plek 29. De twee tennissers zijn goede vrienden en trainen vaak samen. In Rotterdam maakten ze er samen een spannende wedstrijd van, waarbij de service belangrijk was.
Dat de drie sets allemaal uitkwamen op een tiebreak was dan ook geen verrassing. In de hele wedstrijd werd ieder één keer gebroken.

Kansen in kwartfinale

Uiteindelijk trok Griekspoor aan het langste eind en plaatste hij zich voor eigen publiek voor de kwartfinale van het ABN Amro Open. Daarin liggen mogelijkheden aangezien hij topfavoriet Jannik Sinner ontloopt.
Ruusuvuori wordt zijn tegenstander. De Fin is de nummer 55 van de wereld. De laatste ontmoeting tussen de twee dateert van oktober vorig jaar. Toen versloeg Griekspoor Ruusuvuori in twee sets.

Programma kwartfinale ABN AMRO OPEN

Dimitrov (6) - Shevchenko
De Minaur (5) - Rublev (2)
Griekspoor - Ruusuvuori
Sinner (1) - Raonic

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie