Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ATP Adelaide | Djokovic wint wel in de singles en wordt weer uitgebreid toegejuicht

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/01/2023 om 09:54 GMT+1

Onder hartstochtelijke aanmoedigingen heeft Novak Djokovic zijn eerste zege van 2023 geboekt. Dit deed hij in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Adelaide, ten koste van Constant Lestienne. De Serviër won in aanloop naar de Australian Open in twee sets van de Fransman: 6-3 6-2.

ATP Adelaide: Highlights Djokovic vs Lestienne (Round 1)

Foto: Eurosport

Het Australische publiek smulde in de dubbels al van de aanwezigheid van Djokovic en dat was in het enkelspel niet anders. ‘Nole’ ontbrak vorig jaar tijdens het Australische deel van de tour, omdat hij op basis van het weigeren van een coronaprik ‘Down Under’ geen toegang kreeg.
Djokovic trainde nog wel in de Rod Laver Arena, maar werd even later opnieuw vastgezet en zelfs het land uit gegooid. Het is een klein wonder dat hij nu wel van de partij is, omdat personen na verlies van een juridische strijd tot drie jaar lang de toegang geweigerd kan worden.
Zo ver kwam het niet, tot opluchting van Djokovic en tot plezier van de fans in Adelaide. Overigens heeft Djokovic zijn laatste dertig partijen op Australische bodem in winst opgezet. Binnenkort waagt hij een poging om voor de tiende keer de Australian Open te winnen.
picture

AusOpen | Een terugblik op de vele twists in het veelbesproken Djokovic-dilemma

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie