Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | "Alleen mijn blessures worden in twijfel getrokken" - Novak Djokovic

Menno Waebeke

Geupdate 24/01/2023 om 08:43 GMT+1

Novak Djokovic plaatste zich eerder deze week met een zege op Alex de Minaur - ondanks hamstringklachten - eenvoudig voor de kwartfinale op de Australian Open (6-2, 6-1, 6-2). De Serviër merkt dat sommigen twijfelen aan de daadwerkelijke ernst van zijn blessure, maar heeft daar geen boodschap aan. “Laat ze maar twijfelen.”

Novak Djokovic op de persconferentie in Melbourne.

Foto: Getty Images

Na de overwinning reageerde Djokovic in een persconferentie op degenen die twijfelen over het verhaal achter zijn hamstringblessure. Zo zou zijn kwetsuur minder ernstig zijn dan de 21-voudig Grand Slam-winnaar doet vermoeden.
“Ik laat het twijfelen over aan die mensen, laat ze maar twijfelen”, vertelde hij aan de Servische media. “Alleen mijn blessures worden in twijfel getrokken. Als een andere speler geblesseerd is dan zijn ze slachtoffer, maar als het mij overkomt dan ben ik een acteur.”
picture

AusOpen | Bekijk de hoogtepunten van het duel tussen Djokovic en De Minaur

Beeldvorming

Djokovic geeft aan zich niet van de wijs te laten brengen door dergelijke geluiden. “Ik heb niet het gevoel dat ik iemand nog iets te bewijzen heb. Ik heb twee jaar geleden en dit jaar een MRI-scan gedaan. Misschien publiceer ik die gegevens wel, maar dat hangt van mijn eigen gevoel af. Misschien doe ik het, misschien ook niet.”
“Ik ben eigenlijk niet echt geïnteresseerd in wat mensen van mij denken of wat ze zeggen. Het is grappig om te zien hoe de beeldvorming rond mij anders is dan bij andere spelers die precies hetzelfde meemaken. Maar ik ben er inmiddels aan gewend, het geeft me extra kracht en motivatie dus ik wil ze eigenlijk bedanken.”
picture

AusOpen | Djokovic over blessure en familie na eenvoudige zege op De Minaur

Trainingschema

Volgens Djokovic gaat het echter nog steeds de goed kant op met zijn blessure. “Ik weet alleen nog niet of ik moet doorgaan met trainen op de dagen dat ik niet speel. Het ziet er goed uit, maar ik wil ook niet te vroeg juichen. We zien wel hoe ik mij morgen voel.”
De negenvoudig winnaar in Melbourne neemt het woensdag in de kwartfinale op tegen de Rus Andrey Rublev die in vijf sets te sterk was voor de Deense tiener Holger Rune (6-3, 3-6, 6-3, 4-6 en 7-6(9).
picture

AusOpen | Djokovic ondanks pijnlijk been in drie sets voorbij Dimitrov

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie