Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Djokovic maakt geen fout bij rentree in Melbourne en verslaat Carballés Baena in drie sets

Menno Waebeke

Geupdate 17/01/2023 om 15:14 GMT+1

Novak Djokovic heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde op de Australian Open. De 21-voudig Grand Slam-winnaar won met 6-3, 6-4 en 6-0 van de Spanjaard Roberto Carballés Baena. Djokovic kreeg in de Rod Laver Arena in Melbourne een hartstochtelijk ontvangst van de Australische fans.

AusOpen | Djokovic maakt geen fout bij rentree in Melbourne en verslaat Carballés Baena in drie sets

De partij tussen Djokovic en de nummer 75 van de wereld ging in het begin gelijk op. Carballés Baena kon goed mee in het niveau van de Serviër en kreeg zelfs drie breakpoints bij een stand van 2-2. Djokovic werkte die echter allemaal weg en brak zijn Spaanse opponent vervolgens zelf.
Ook in de tweede set bood Carballés Baena goed partij, maar opnieuw werd de 29-jarige tennisser door de nummer vijf van de wereld gebroken. Djokovic trok de set uiteindelijk met een lovegame naar zich toe (6-4).
picture

AusOpen | Australisch publiek sluit Djokovic in het hart bij terugkeer op de baan

Bagel Djokovic

In de derde set was het moraal gebroken bij Carballés Baena. De Spanjaard bewoog slechter en maakte meer fouten. Djokovic wist zijn tegenstander in de eerste game direct te breken en gaf daarna ook geen enkel punt meer af. De topfavoriet voor de eindzege wint de laatste set met 6-0 en plaatst zich voor de tweede ronde.
In die tweede ronde gaat hij het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen qualifiers Enzo Couacaud (ATP-191) en Hugo Dellien (ATP-131).

Warm onthaal

Djokovic ontbrak vorig jaar op de Australian Open wegens zijn vaccinatiestatus, maar werd vandaag hartelijk ontvangen door de Australische tennisfans. Na afloop is hij dan ook dankbaar voor de steun. "Wat een ongelofelijke sfeer. Bedankt voor dit ontvangst, daar heb ik alleen van kunnen dromen."
"Ik ben heel blij dat ik terug ben op de baan waar ik mijn grootste successen heb behaald. Ik had me geen betere start van het toernooi kunnen voorstellen", is Djokovic verheugd.
picture

AusOpen | Interview Djokovic na winst op Carballés Baena

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie