Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Novak Djokovic breekt in aanloop naar Roland Garros ook met zijn fitnesscoach

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 01/05/2024 om 10:52 GMT+2

Novak Djokovic heeft tijdens de opbouw naar Roland Garros nog meer veranderingen doorgevoerd in zijn team. Het precieze hoe en waarom is niet duidelijk, maar feit is dat Djokovic 2024 niet bepaald succesvol is begonnen en dat hij aanpassingen doorvoert in zijn begeleiding. Dit keer betreffen de veranderingen zijn fitnesscoach.

Tennis | Djokovic hint op toekomst zonder coach - “Ben op zoek naar wat goed voelt"

Djokovic is nog altijd de nummer één van de wereld, maar slaagde er dit jaar nog niet in om een toernooi te winnen. Mede dankzij de opkomst van Carlos Alcaraz en Jannik Sinner is de concurrentie inmiddels hevig. Het duurde zelden zolang voordat de Serviër na de jaarwisseling zijn eerste trofee veiligstelde.
Een goede maand geleden koos Djokovic, winnaar van 24 Grand Slams, er al voor om de samenwerking met coach Goran Ivanisevic te stoppen. De twee waren de afgelopen jaren zeer succesvol. Nu slaat ook fitnesscoach Marco Panichi een andere route in.
picture

Monte Carlo | Novak Djokovic verliest van Casper Ruud - blijft voorlopig zonder toernooizege

Eerder stopte Ivanisevic als coach

De 36-jarige Djokovic komt op Instagram met loftuitingen aan het adres van Panichi. “Wat een geweldige jaren van samenwerking hebben wij gehouden. We hebben samen de top bereikt en records gebroken. Ik heb zelfs van onze ‘gewone’ trainingsdagen genoten, binnen en buiten de fitnesszaal.”
“Dankzij al die trainingsuren voelde ik me zeer gemotiveerd en voorbereid op succes. Bedankt voor alle energie, moeite en tijd die je hebt geïnvesteerd om van mij de best denkbare persoon en tennisser te maken. Ik hou van je.”
picture

Australian Open | Djokovic geschokt door spel - "Slechtste Grand Slam-partij die ik ooit speelde"

Oude bekende neemt taken over

Hoewel hij nog op zoek is naar een nieuwe trainer, en zelfs niet uitsluit dat er helemaal geen nieuwe coach volgt, heeft Djokovic voor Panichi wel al een opvolger gevonden. Dat wordt Gebhard Phil-Gritsch. Dat is een oude bekende, want de twee vormden in het verleden ook al tien jaar een duo.
Het is nu aan zijn nieuwe fitnesscoach om Djokovic klaar te stomen voor Roland Garros. Het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar duurt van 26 mei tot en met 9 juni.
picture

Australian Open | Sinner overklast machteloze Djokovic en gaat op voor eerste Grand Slam-finale

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie