Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Griekspoor ondanks setpoint in drie sets onderuit tegen Tsitsipas

Kevin van Nunen

Geupdate 20/01/2023 om 07:42 GMT+1

Het is Tallon Griekspoor niet gelukt om een set te winnen van Stefanos Tsitsipas. Dit betekent dat zijn avontuur op de Australian Open in de derde ronde ten einde kwam. De als derde geplaatste Tsitsipas maakte het af in 2-6 6-7(5) 3-6. Zonde was dat Griekspoor vlak voor de tiebreak een setpoint liet liggen.

AusOpen | Griekspoor ondanks setpoint in drie sets onderuit tegen Tsitsipas

Tallon Griekspoor had dit jaar nog geen wedstrijd verloren. Sterker nog, tot vannacht had hij nog maar twee sets hoeven afstaan richting zijn eerste ATP-titel en zijn debuut in een derde ronde op een grand slam.
picture

AusOpen | Bekijk hier de samenvatting van Griekspoor tegen Tsitsipas in derde ronde

Tegen Stefanos Tsitsipas was het echter andere koek. De Griekse nummer drie van de wereld was in de Rod Laver Arena duidelijk een maatje te groot voor de Nederlander en trok uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig in straight sets de wedstrijd naar zich toe.

GRIEK OPPERMACHTIG

Nadat beide spelers hun eerste twee opslagbeurten in de wacht hadden gesleept, ging het voor onze landgenoot mis in de vijfde game van de wedstrijd. Mede door een gemiste volley en een gemiste smash leverde hij zijn service in, waarna Tsitsipas snel doorstootte. Binnen een half uur ging die eerste set naar de Griek: 6-2.
In de tweede set kon de nummer 63 van de wereld langer in het spoor blijven van de Griek. Geen van beiden wist een break te forceren, helaas ook niet toen Griekspoor bij een stand van 6-5 een setpunt kreeg op de service van Tsitsipas. Die serveerde dat breakpoint weg en ook de tiebreak ging naar de Griek.
picture

AusOpen | Tsitsipas laat Griekspoor zien dat wereldtop nog net iets anders is

Na een vroege break in de derde set bij een 2-1 stand was het verzet van Griekspoor definitief gebroken. Andermaal trok Tsitsipas de set in een half uur naar zich toe en daarmee viel het doek voor de laatste Nederlander in het enkelspel.

SINNER

Tsitsipas wacht in de vierde ronde een waarschijnlijk lastigere opgave. Daarin zal namelijk de talentvolle Jannik Sinner de tegenstander zijn. De 20-jarige Italiaan boog tegen Marton Fucsovics een 2-0 achterstand in sets om. Sinner stond in het restant van de wedstrijd zelfs nog maar drie games af en won met 4-6, 4-6, 6-1, 6-2 en 6-0.
picture

AusOpen | Tsitsipas bereikt halve finale na makkelijke zege op Sinner

Vorig jaar stonden de twee een ronde later tegenover elkaar in Melbourne. Toen ging Tsitsipas in de kwartfinale aan de haal met de overwinning: 6-3, 6-4 en 6-2. Ook drie van de andere vier onderlinge ontmoetingen gingen naar de Griek, dus op voorhand lijkt hij de favoriet, maar makkelijk zal het niet worden tegen de jongeling uit Zuid-Tirol.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie