Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Murray strijdt voor wat hij waard is, maar moet buigen voor Bautista Agut

Geupdate 21/01/2023 om 13:16 GMT+1

Na veertien lange en zware sets is de derde ronde het eindpunt geworden voor Andy Murray op de Australian Open. De strijdbare Schot deed het onmogelijke door zich terug te knokken tegen Matteo Berrettini en Thanasi Kokkinakis, maar de gelijk opgaande strijd met Roberto Bautista Agut kon hij niet in zijn voordeel kantelen.

AusOpen | Murray strijdt voor wat hij waard is, maar moet buigen voor Bautista Agut

Murray begon stroef aan de wedstrijd. Of het de leeftijd is, de heup, de meer dan vijf uur lange wedstrijd tegen Kokkinakis of een combinatie van alles is weet alleen de Schot zelf. Het niveau van het tennis was echter ver te zoeken. Met 6-1 werd hij opzij geveegd door de Spanjaard aan de andere kant van de baan. In de tweede set begon de wedstrijd pas echt. Murray werd soepeler, het niveau van Bautista Agut groeide mee en de punten werden zwaarder bevochten.

Boze Murray

De Spanjaard kwam nog op setpoint, maar Murray hield stand en wist in de tiebreak de set op zijn naam te schrijven. Bij ieder punt dat de Schot maakte ging het publiek uit zijn dak. Het spel ging gelijk op. De service games werden door beide spelers gewonnen. Tot de 5-3 in de derde set. Bautista Agut brak Murray en serveerde vervolgens wel zijn eigen game uit om de derde set op zijn naam te zetten. Een bozige tegen zichzelf pratende Murray moest zijn verloren game even verwerken.
Het allesbeslissende moment van de wedstrijd was de negende game in de vierde set. De wedstrijd leek gelijk op te gaan, maar met een lovegame pakte de Spanjaard de servicegame af van Murray. Plotseling mocht hij gaan serveren voor de wedstrijd. Na drie uur en 28 minuten was daar het eerste matchpoint voor Bautista Agut. Een kans die hij direct aangreep. Met 6-1 7-6 6-3 6-4 is de winst voor Roberto Bautista Agut.

Volgende tegenstander

Voor de vierde keer op rij weet Bautista Agut de Schot te verslaan. Voor de dertiende keer staat de Spanjaard in de vierde ronde van een Grand Slam. Paul In die vierde ronde neemt hij het op tegen Tommy Paul. De Amerikaan won op weg naar die vierde ronde van Struff, Davidovich Fokina en Brooksby en mag het nu dus gaan opnemen tegen de ervaren Bautista Agut.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie