Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Tsitsipas worstelt zich langs taaie Lehecka en gaat op voor vierde halve finale in Melbourne

Menno Waebeke

Geupdate 24/01/2023 om 16:48 GMT+1

Stefanos Tsitsipas heeft zich voor de vierde keer in zijn loopbaan geplaatst voor de halve finale op de Australian Open. De Griek was met 6-3, 7-6(2), 6-4 te sterk voor de nummer 71 van de wereld, Jiri Lehecka. Tsitsipas neemt het in de halve finale op tegen de Rus Karen Khachanov die zich daarvoor eerder vandaag plaatste na de opgave van Sebastian Korda.

AusOpen | Tsitsipas worstelt zich langs Lehecka en gaat op voor vierde halve finale in Melbourne

Tsitsipas begon als de absolute favoriet aan de partij tegen Lehecka, al had de Tsjechische nummer 71 van de wereld eerder dit toernooi knap Cameron Norrie en Félix Auger-Aliassime. Desondanks leek het verschil in de eerste set groot. Tsitsipas brak Lehecka en won die eerste set met 6-3.
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Griek, maar in de tweede set rechtte Lehecka flink de rug. Op een 2-1-voorsprong krijgt de Tsjech vijf breakpoints, maar Tsitsipas weet die alle vijf weg te werken en de tweede set gaat uiteindelijk dan ook richting een tiebreak.
In die tiebreak toont de nummer vier van de ATP-ranking bij vlagen waarom hij na Novak Djokovic de grootste favoriet is voor de eindwinst in Melbourne, hij wint de tiebreak met 7-2 en komt zodoende op een meer dan comfortabele 2-0 voorsprong in sets.
picture

AusOpen | Tsitsipas flirt na bereiken halve finale met actrice Margot Robbie

Lehecka benut kansen niet

Ook in de derde set kreeg Lehecka een aantal breakkansen, maar opnieuw weet de pas 21-jarige tennisser daar niet van te profiteren. Bij een 5-4-achterstand levert Lehecka zijn eigen service in en gaat Tsitsipas zonder een set te verliezen naar de halve finale in Melbourne.
Het is het derde jaar op rij dat de Griek de halve finale van het toernooi in Australie weet te bereiken. In de halve finale neemt Tsitsipas het op tegen de Rus Karen Kachanov die - door een blessure van Sebastian Korda - eenvoudig doorstootte naar de volgende ronde en eerder ook Yoshihito Nishioka en Frances Tiafoe versloeg.
picture

AusOpen | Tsitsipas ontloopt ternauwernood diskwalificatie na incident met ballenkind

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie