Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Cazaux zorgt voor megastunt door zege op Rune en is tegenstander van Griekspoor

Maurits ten Kate

Geupdate 18/01/2024 om 13:39 GMT+1

Arthur Cazaux heeft voor een daverende verrassing gezorgd. De jonge Fransman versloeg op donderdagavond Holger Rune in vier sets en is in de derde ronde de tegenstander van Tallon Griekspoor. Met zijn enorme loopvermogen en harde groundstrokes bracht hij de als achtste geplaatste Deen al heel snel aan het wankelen. Rune deed nog wel wat terug, maar het mocht niet baten.

Australian Open | Cazaux maakt het af tegen Rune

Alleen de doorgewinterde tennisfan zal voor het begin van de Australian Open wel eens gehoord hebben van Cazaux. Hij bivakkeert momenteel op plek 122 van de wereldranglijst en is het toernooi ingekomen door een wildcardregeling tussen de Australische tennisbond en de Franse tennisbond.
Maar voorlopig maakt hij zijn wildcard meer dan waar. De jonge Fransman liet zich niet van de wijs brengen door het agressieve spel van Rune en pakte brutaal de eerste twee sets.
Op 5-4 in de derde wist Rune zijn eerste break te plaatsen dankzij een geweldige passing. Die bal leverde hem ook direct de set op, maar ook deze tegenslag deerde Cazaux niet. Hij brak Rune direct in de openingsgame van de vierde set, bleef stabiel op zijn eigen service en brak op een 5-3 voorsprong wederom om zo de partij in het slot te gooien.

Griekspoor

Er zal een speler zijn geweest die deze partij nauwgezet in de gaten heeft gehouden. Tallon Griekspoor is namelijk de volgende tegenstander van Cazaux in de derde ronde. Waar velen Rune hadden verwacht is het nu de Fransman waartegen de geboren Haarlemmer het tegen op mag nemen.
Cazaux zei het volgende na zijn wedstrijd. "Het was een gekke wedstrijd. Vanaf het eerste punt was het een groot gevecht en ik ben redelijk gesloopt op dit moment."
"Ik wist dat ik aan de bak moest tegen een geweldige speler zoals Holger (Rune), maar ik was er klaar voor en dankzij de steun van het publiek heb ik het kunnen waarmaken. Dank je wel daarvoor", aldus een dankbare Cazaux na afloop.
picture

Australian Open | Cazaux opgetogen na winst op Rune - "Een groot gevecht"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie