Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Novak Djokovic wint met overmacht van Mannarino en gaat naar kwartfinale

Dave Kornuyt

Geupdate 21/01/2024 om 08:29 GMT+1

Geen schijn van kans had Adrian Mannarino. De Fransman won pas in de derde set zijn eerste game tegen Novak Djokovic en ging kansloos naar huis in de vierde ronde van de Australian Open. Djokovic liet met zijn ijzersterke optreden zien nog maar eens de grote favoriet te zijn voor de eindzege en neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van Fritz tegen Tsitsipas.

Hoogtepunten Novak Djokovic - Adrian Mannarino - Australian Open

“De eerste twee sets waren twee van de beste die ik in een tijdje heb gespeeld”, zei Djokovic na afloop van de partij. De Serviër had op alles wat Mannarino probeerde een antwoord en gaf geef game prijs in die bewuste eerste twee sets.
Alleen in de eerste game van de eerste set kwam de Fransman in de buurt om de nul van het scorebord weg te poetsen, maar hij verzilverde twee breakpoints niet. Hetzelfde gebeurde in de derde game van de tweede set, maar Djokovic gaf niks weg. Het werd 6-0 en 6-0.

DERDE SET

“Ik wilde in de derde set heel graag een game verliezen, omdat de spanningen in het stadion heel erg opliepen”, aldus Djokovic. “Dat moest even gebeuren zodat ik me kon focussen op wat ik moest doen.” Toen Mannarino de tweede game won van de laatste set won, kreeg hij een staande ovatie.
Daarna won de Fransman zijn twee eigen games nog, maar de zege van Djokovic kwam nooit in gevaar. “Ik speelde geweldig, van het eerste tot het laatste punt”, besloot de nummer één van de wereld.
picture

Australian Open | Novak Djokovic wint met overmacht van Mannarino en gaat naar kwartfinale

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie