Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Corretja hoopt na lange afwezigheid op comeback Nadal - “We smachten naar Rafa"

Friso Moison

Gepubliceerd 19/10/2023 om 16:16 GMT+2

Maakt Rafael Nadal begin 2024 zijn comeback op de Australian Open? Volgens toernooidirecteur Craig Tiley is de Spanjaard, na een jaar blessureleed, aankomende januari weer te bewonderen in Melbourne. Vanuit het kamp van Nadal is er voorlopig nog geen bevestiging. Eurosport-expert Alex Corretja verwacht tot december nog geen nieuws over de terugkeer van de 22-voudig Grand Slam-winnaar.

Tennis | Corretja hoopt na lange afwezigheid op comeback Nadal – “We smachten naar Rafa"

De 37-jarige Nadal heeft sinds hij begin dit jaar verloor in de tweede ronde van de Australian Open geen partij meer gespeeld. Een heupblessure hield de Spanjaard lang aan de kant en in de zomer moest hij voor de kwetsuur onder het mes. Begin deze maand zei de toernooidirecteur van de Australian Open dat Nadal in januari weer gaat spelen.
Zelf is Nadal nog wat terughoudender. De Gravelkoning zegt op X dat hij het “vertrouwen van de Australian Open in zijn herstel waardeert en dat hij hard aan het werk is om weer snel terug te keren”. De woordvoerder van Nadal, Benito Perez Barbadillo, bracht eerder naar buiten dat er nog geen datum vastligt voor de return van de Spanjaard.

Aankondiging Tiley voorbarig

Volgens landgenoot en voormalig nummer twee van de wereld Alex Corretja zou het logischer zijn dat Nadal na een lange periode van afwezigheid zelf bekend maakt wanneer hij weer gaat spelen. “Ik denk dat de aankondiging van Tiley iedereen op het verkeerde been heeft gezet.”
“Eerst dacht ik, misschien hebben ze samen afgesproken om het zo naar buiten te brengen", vervolgt Corretja. “Maar toen zag ik de tweet van Rafa en dacht ik, oké, ze moeten niet te hard van stapel lopen. Het is nog bijna drie maanden voordat de Australian Open begint, er kan nog veel gebeuren en het is niet nodig om te veel druk op zijn terugkeer te leggen.”
Als Nadal in Australië weer gaat spelen, is het volgens Corretja verstandig dat hij niet te veel van zichzelf vraagt. “Want je weet niet hoe je lichaam gaat reageren nadat je een lange tijd niet hebt gespeeld. Hoe het voelt om weer meerdere sets te spelen en drie uur op de baan te staan. Voor een Grand Slam moet je fitness goed zijn.”
picture

AusOpen | Kijk hier naar de hoogtepunten van de heroïsche finale tussen Nadal en Medvedev

Nadal tempert verwachtingen

Uit ervaring weet Nadal dat hij na een periode van blessureleed succesvol kan terugkeren. In 2022 maakte de Spanjaard ook een comeback op de Australian Open en won toen, na een memorabele vijfsetter tegen Daniil Medvedev, zijn 21ste Grand Slam.
Voor komend jaar, wat weleens zijn laatste seizoen kan zijn, heeft Nadal de verwachtingen alvast getemperd. Corretja denkt dat Nadal zijn plannen voor 2024 in december bekend gaat maken.
“Ik hoop dat hij zijn comeback aankondigt”, aldus Corretja. "Maar voor midden-december verwacht ik nog geen nieuws. Ik denk dat hij rond die tijd weet of hij deel kan nemen aan de Australian Open. Maar hoe eerder hoe beter. We smachten naar de terugkeer van Rafa.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie