Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Organisatie gaat uit van deelname Nadal in januari - "Rafael zal bij ons spelen"

Friso Moison

Geupdate 19/10/2023 om 16:09 GMT+2

Als we toernooidirecteur Craig Tiley mogen geloven, doet Rafael Nadal in januari weer mee aan de Australian Open. Volgens Tiley is de Spanjaard op tijd hersteld van zijn blessure om mee te kunnen doen aan het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. Het zou de eerste wedstrijd van Nadal in een jaar tijd zijn.

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

"We kunnen hier exclusief onthullen dat Rafael terug zal zijn”, zei Tiley woensdag in de Australische televisieshow Today. Nadal heeft sinds januari geen partij meer gespeeld, omdat hij in de tweede ronde van de Australian Open een heupblessure opliep.
De verwachting was dat de Spanjaard een aantal maanden buitenspel zou staan, maar toen moest hij in juni ook nog geopereerd worden, waardoor hij dit jaar niet meer in actie kwam op de baan. In maart vloog Nadal zelfs voor het eerst in 912 weken uit de mondiale toptien.

Slag om de arm

Volgens toernooidirecteur Tiley verloopt het herstel nu dus voorspoedig voor Nadal. "We hebben de afgelopen dagen met hem gesproken en hij heeft bevestigd dat hij bij ons zal spelen. We zijn er erg enthousiast over. De kampioen van 2022, dat is geweldig."
Hoewel de uitspraken van Tiley natuurlijk hoopgevend zijn, blijft het wel nog even afwachten of Nadal daadwerkelijk ook zijn comeback maakt in januari. Tiley heeft er namelijk vaker naast gezeten, getuigen deze tweet:
En ook de woordvoerder van Nadal, Benito Perez-Barbadillo, houdt nog een slag om de arm. Volgens hem is er nog niks te bevestigen rondom het aankomende speelschema van de Spanjaard. “Ik kan bevestigen dat Rafa weer aan het trainen is, zoals iedereen heeft gezien op zijn laatste Instagram-post. Maar er staat nog geen datum vast voor wanneer hij officieel terugkeert”, aldus Perez-Barbadillo.
picture

AusOpen | Nadal schrijft na dik vijf uur tennis historie met winst 21ste Grand Slam

Pensioen

Als Nadal aan het begin van het jaar weer fit is, wil hij komend seizoen nog een keer alles geven. De 22-voudig Grand Slam-winnaar heeft namelijk herhaaldelijk aangegeven na 2024 met pensioen te gaan. Hij is vanwege zijn blessureleed afgelopen jaar nu gezakt naar positie 240 op de wereldranglijst.
Volgens Nadal zelf moeten mensen niet verwachten dat hij na zijn terugkeer meteen een Grand Slam-toernooi gaat winnen. "Dat is echt nog een stap te ver", zei de Spanjaard. "Ik ben me bewust van de moeilijkheden waarmee ik te maken heb. Aan de ene kant is dat de leeftijd, anderzijds zijn dat de fysieke problemen.
picture

AusOpen | Kyrgios emotioneel op persconferentie na opgave met knieblessure op Australian Open

Comebacks

Nadal is trouwens niet de enige die bij de aankomende Australian Open na lange afwezigheid weer terug wordt verwacht. Ook thuisfavoriet Nick Kyrgios hoopt in januari zijn comeback te maken. De Australiër speelde vanwege meerdere blessures dit jaar maar een wedstrijd.
Bij de vouwen gaat toernooidirecteur Tiley er vanuit dat voormalig winnaressen Naomi Osaka, Angelique Kerber en Caroline Wozniacki ook weer op de baan te zien zijn in Melbourne. Zij waren allemaal een tijdje afwezig vanwege zwangerschapsverlof.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie