Miraculeuze zege Tsitsipas op Nadal

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 17/02/2021 om 14:59 GMT+1

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Rafael Nadal toen hij binnen 80 minuten met 2-0 in sets voor kwam te staan tegen een nerveuze Stefanos Tsitsipas. Maar de kwartfinale ontspoorde voor de Spanjaard vanaf de tiebreak van de derde set, waarin hij vreemde fouten begon te maken en de jonge Griek terug in de wedstrijd liet.

Highlights | Stefanos Tsitsipas - Rafael Nadal

Pas voor de derde keer in zijn loopbaan gaf Nadal een 2-0 voorsprong in sets uit handen en is het Tsitsipas die zijn tweede halve finale gaat spelen in Melbourne: 3-6 2-6 7-6 6-4 7-5.
De nummer vijf van de plaatsingslijst begon na zijn 2-0 achterstand steeds beter te spelen, vlekkeloos te serveren en oogde naarmate de wedstrijd voortduurde bovendien fitter en frisser dan Nadal. Volkomen verdiend dwong Tsitsipas een vijfde set af. Bij een gelijke stand van 5-5 kreeg hij daarin een goedkope game in de schoot geworpen van de twintigvoudig Grand Slamkampioen en mocht hij zelf uitserveren. Met de nodige moeite lukte het hem om na 4 uur en 5 minuten op zijn derde matchpoint de partij uit te maken met een backhandwinner langs de lijn.
In de halve finale neemt Tsitsipas het op tegen angstgegner Daniil Medvedev. De Rus, die op zijn beurt in drie sets afrekende met Andrey Rublev, leidt met 5-1 in onderlinge ontmoetingen.