Eurosport

Australian Open 2020 - Ins & Outs Dag 9 | Magische ontsnapping Federer; Barty naar halve finale

Australian Open 2020 - Ins & Outs Dag 9 | Magische ontsnapping Federer; Barty naar halve finale
By Eurosport

The 28/01/2020 at 11:05Bijgewerkt The 28/01/2020 at 14:21

Zeven matchpoints kreeg Tennys Sandgren tegen Roger Federer. De nummer 100 van de wereld benutte er niet één en ging in vijf sets ten onder in de kwartfinale in Melbourne. Nummer één van de wereld Ashleigh Barty had minder drama nodig om voor het eerst de halve finale te halen.

Reporter David Avakian volgt op de Australian Open alle Ins & Outs en selecteert elke dag voor Eurosport het spraakmakende nieuws uit Melbourne.

Wie dacht dat de derde ronde van Federer tegen John Millman de grote ontsnapping van de Zwitser was op de Australian Open 2020, is bedrogen uitgekomen. In de kwartfinale maakte de twintigvoudig Grand Slamkampioen het nog bonter. Waar hij tegen Millman een 8-4 achterstand in de match-tiebreak van de vijfde set kantelde in winst, wist hij in de kwartfinale zeven(!) matchpoints én liesklachten te overleven en met 6-3 2-6 2-6 7-6 6-3 voor de 15e keer de halve finale te halen in Melbourne. Een regelrecht wonder:

Video - Australian Open | Highlights van de kwartfinale tussen Sandgren en Federer

04:31

Beide heren reageerden na afloop op de zeven onbenutte matchpoints van de Amerikaan. Federer bleek de ernst van de situatie niet ingezien te hebben tijdens de wedstrijd:

Video - Australian Open | Het on court interview met Roger Federer

05:07

Voor Sandgren is de nederlaag begrijpelijkerwijs ongekend pijnlijk. In zijn persconferentie was zijn teleurstelling voelbaar en hoorbaar:

10-0 Djokovic

Video - Australian Open | Djokovic: "Ik probeerde zo onvoorspelbaar mogelijk te serveren"

02:52

De volgende tegenstander van Djokovic is Federer. Voor de 50ste(!) keer. Als zijn grote rivaal binnen twee dagen opgelapt kan worden tenminste en zijn lichamelijke klachten weet te verhelpen:

Barty de beste

Deze fantastische foto, die regelmatig opduikt op sociale media als Barty goed presteert, kan niet vaak genoeg gedeeld worden:

Primeur Kenin

Boetes

In de weken voorafgaand aan de Australian Open was er opvallend veel wangedrag te zien op verschillende toernooien. De verwachting was dan ook dat de Australian Open de nodige explosieve momenten zou opleveren. Dit is (voorlopig) meegevallen, maar er zijn wel degelijk overtredingen gemaakt, met name door de mannen:

Opvallende statistiek dag 9

Roger Federer speelde zijn 15e kwartfinale op de Australian Open. Zijn winst/verlies-balans: 15-0.

Volg elke bal op elke baan met de Eurosport Player!