De Zwitser leek in de vierde set de wedstrijd uit handen te geven aan Tennys Sandgren, de nummer 100 van de wereld. Maar Sandgren bezweek onder de druk, kon zijn 7 (!) matchpoints in de vierde set niet afmaken en zo kreeg Federer nog een allerlaatste kans op succes. Federer is niet voor niets een van de beste aller tijden en liet dit voornamelijk zien in de vijfde set. De nummer 3 vocht zich terug in de wedstrijd, forceerde een break en trok de vijfde set naar zich toe. De Amerikaan Sandgren speelde de partijn van zijn leven, maar het was niet voldoende om van Federer te winnen.

Australian Open | Highlights van de kwartfinale tussen Tennys Sandgren en Roger Federer

Waar Roger Federer de eerste set nog goed naar zich toe trok, kreeg de Zwitser het vanaf de tweede set steeds lastiger. Dit kwam mede door zijn fysiek, hij leek last te hebben van een blessure, en mede door het ijzersterke spel van Sandgren. In de derde zagen we iets dat Federer al heel lang niet heeft gedaan, het voorbeeld voor velen kreeg een waarschuwing voor schelden.
Laver Cup
Laver Cup | Nadal en Federer hebben tijdens pauze advies voor Murray
23/09/2022 OM 19:59

Australian Open | Federer krijgt waarschuwing voor taalgebruik

Het zat Tennys Sandgren ook niet mee tijdens de, achteraf allesbeslissende, tiebreak van de vierde set. Bij de wissel van helft stond Sandgren bij zijn spullen, toen er een ballenmeisje achterlangs probeerde te spurten.

Australian Open | Ballenmeisje rent tegen Sandgren op

De highlights van de kwartfinale tussen Federer en Sandgren van de Australian Open:
Na de wedstrijd zei Federer in het on court interview met John McEnroe dat het een wonder is dat hij door is naar de halve finale. De Zwitser snapt zelf ook nog niet goed hoe het kan en dacht zelf ook dat Tennys Sandgren zou winnen.

Australian Open | Het on court interview met Roger Federer

Federer sprak, toen hij eenmaal de baan af was, ook nog met Alex Corretja. En nogmaals herhaalde Federer hoeveel geluk hij heeft gehad.

Australian Open | Corretja spreekt Federer na kwartfinale kraker

Roger Federer treft in de halve finale de winnaar van het duel tussen Milos Raonic en Novak Djokovic.
Kijk elke bal op elke baan met de Eurosport Player!
Laver Cup
Laver Cup | Nadal en Federer hebben tijdens pauze advies voor Murray
23/09/2022 OM 19:59
Laver Cup
Laver Cup | Rafael Nadal over zijn vriendschap met Roger Federer
22/09/2022 OM 13:53