Hoe goed is een fitte Raonic?

Milos Raonic staat te boeken als blessuregevoelig, iemand die zelden fit is. Maar de Canadees is 2020 fit begonnen en laat nu tijdens de Australian Open zien hoe goed hij daadwerkelijk kan zijn. Raonic wint in de vierde ronde in ieder geval eenvoudig van Marin Cilic in drie sets. Al laat Cilic in de derde game al zien met andere zaken bezig te zijn dan zijn eigen spel...

Australian Open | Cilic na drie games al in discussie met scheidsrechter

Rolex Paris Masters
ATP Parijs | Rune zorgt voor enorme stunt en verslaat recordkampioen Djokovic in finale
07/11/2022 OM 09:36

Australian Open | Raonic fit en in goede doen

Kvitova voor de vierde keer in kwartfinale Australian Open

Voor de vierde keer in haar carriere bereikt Petra Kvitova de kwartfinale van de Australian Open. De finalist van vorig jaar is ook dit toernooi in goede doen en is een van de kanshebbers voor de eindzege van de Grand Slam. Al ging het vandaag niet helemaal vanzelf tegen de Griekse Maria Sakkari, die voor de partij al een ontspannen indruk maakte.

Australian Open | Sakkari doet floss dance voor beveiligingscamera

De ontspannen Sakkari begon scherp aan de wedstrijd en trok daarmee ook de tiebreak van de eerste set naar zich toe. Een teken voor Kvitova om te herstellen en scherper te gaan spelen, wat resulteerde in twee sterke sets.

Australian Open | Kvitova herstelt zich na setverlies

Titelverdediger Djokovic nu al ijzersterk
We zijn nog niet in de tweede week van de Autralian Open belandt, maar dat Novak Djokovic in goede doen is dat lijkt al duidelijk. De Grote 3 zijn natuurlijk altijd kanshebbers op de eindzege, maar de goede vorm van de Servier kan hem nu al dat streepje voor geven. Diego Schwartzmann weet dit natuurlijk ook, dus de Argentijn begon dan ook vlijmscherp aan de partij. Zo scherp dat Djokovic dit moest bekopen met een bal op het lichaam...

Australian Open | Schwartzmann raakt Djokovic al bij eerste punt

Schwartzmann liet zien zich niet zomaar gewonnen te geven en bekroonde dit dan ook met enkele prachtige punten, maar was niet opgewassen tegen de kracht van de Servier. Djokovic won in drie sets en bereikt zo voor alweer de 46e (!) keer de kwartfinale.

Australian Open | Twee mannen in vorm, alleen Djokovic net iets meer

In het interview achteraf liet Novak Djokovic zijn humoristische kant weer zien en laat hij maar eens te meer blijken ontspannen maar wel scherp te zijn tijdens deze twee weken.

Australian Open | Een echt 'Djokovic' interview na zijn vierde ronde

Nog even wachten op eerste Grand Slam-zege Coco Gauff

15 jaar oud en dan al zo een grote naam in de tenniswereld, iedereen die je kent en alle druk die het met zich meebrengt. Het zal een prachtige maar ook zware week zijn geweest voor Coco Gauff, die voor het eerst in haar nog prille carriere de vierde ronde van een Grand Slam haalde. Een kwartfinale plek zat er helaas niet in, maar hoelang zal het duren voordat de Amerikaanse tienersensatie haar eerste kwartfinaleplek heeft, om vervolgens haar eerste halve finale en finale te spelen? De Australian Open kwam in ieder geval nog te vroeg, haar landgenote Sofia Kenin stond deze primeur in de weg.

Australian Open | 15-jarige Gauff kan feestweek niet completeren met kwartfinaleplek

Twee speelsters in de lente van hun carriere, twee speelsters die nog nooit de kwartfinale van een Grand Slam hadden bereikt. Twee Amerikaanse talenten die wellicht de WTA Tour onveilig kunnen maken de komende jaren. Niet geheel verrassend liepen de emoties dan ook hoog op na de partij.

Australian Open | Emotioneel einde voor zowel Gauff als Kenin

Wat heb je nog meer gemist vannacht?

het was de laatste dagsessie van de eerste week en er is weer genoeg gebeurd terwijl het grootste deel van Nederland lag te slapen. Wat je hebt gemist in vogelvlucht:

Australian Open | De laatste dag van week 1, wat heb je gemist vannacht?

Kijk elke bal op elke baan van de Australian Open met de Eurosport Player!
Astana Open
Tennis | Djokovic zeker van ATP Finals na winst in Astana, nog drie (of vier) plekken te vergeven
10/10/2022 OM 10:37
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
03/10/2022 OM 13:54