Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Azarenka verslaat Kenin in duel tussen voormalig kampioenen

Maurits ten Kate

Geupdate 16/01/2023 om 15:52 GMT+1

Victoria Azarenka heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. De als 24e geplaatste Belarussische was in een duel tussen voormalig winnaars van de Australian Open te sterk voor Sofia Kenin, die in 2020 de sterkste was in de Australische stad. Azarenka was zowel in 2012 als in 2013 de beste in Melbourne.

Aus Open | Azarenka verslaat Kenin in duel tussen voormalig kampioenen

Kenin is de tussentijd afgezakt naar plek 203 van de wereldranglijst, ver verwijderd van vierde plek die ze vlak voor het uitbreken van de coronapandemie bereikte.
Azarenka was door persoonlijke omstandigheden ook een tijd compleet van de internationale tennisradar verdwenen, maar de Belarussische heeft zich helemaal teruggevochten in de mondiale top van het vrouwentennis en bezet momenteel de 24e plek.
De Belarussische ging dus als favoriete de wedstrijd in, en beslechtte deze uiteindelijk ook na twee lange sets in haar voordeel. Ze gaat het in de volgende ronde opnemen tegen de Argentijnse Nadia Podoroska.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie