Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Coco Gauff kent weinig problemen tegen Bernarda Pera

Sander Grasman

Gepubliceerd 20/01/2023 om 10:13 GMT+1

Coco Gauff heeft in straight sets haar landgenote Bernarde Pera verslagen in de derde ronde op de Australian Open en bereikt voor de tweede keer in haar carrière de laatste 16 in Melbourne. In de kwartfinale neemt ze het op tegen Jelena Ostapenko.

AusOpen | Coco Gauff door naar de laatste 16 na zege op landgenote Bernarda Pera

De 18-jarige Coco Gauff probeerde haar oudere tegenstandster het spel op te leggen en had vooral succes aan het net. Daar won de Amerikaanse maar liefst 92% van de punten. Haar ervaring in het dubbelspel (waar ze in Melbourne uitkomt met Jessica Pegula) legt haar wat dat betreft geen windeieren.
Toch was de wedstrijd niet zo eenzijdig als de uitslag misschien doet vermoeden. Bernarda Pera sloeg van de twee de meeste winners, maar haar onnodige fouten deden haar de das om.
Gauff treft dus nu Jelena Ostapenko. Tot nu toe stond ze een keer eerder tegenover de 25-jarige Letse. In de finale van het WTA-toernooi in Linz in 2019 won de Amerikaanse met 6-3, 1-6, 6-2.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie