Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | "Het is een tenniswedstrijd, ik vecht hier niet voor mijn leven" - Coco Gauff

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 20/01/2023 om 13:20 GMT+1

Coco Gauff maakte ook in de derde ronde op de Australian Open indruk. Ze won in twee sets van Bernarda Pera (6-3 en 6-2). Daarnaast schitterde de achttienjarige Amerikaanse tijdens het interview na afloop. Ze sprak mooie woorden over wat zij kan betekenen voor de wereld als speelster en liet zich uit over waarom zij zich niet druk maakt om een wedstrijd.

AusOpen | "Het is een tenniswedstrijd, ik vecht hier niet voor mijn leven" - Coco Gauff

Hoewel de cijfers anders doen vermoeden moest ze diep gaan om haar landgenote Pera te verslaan. "Het was een zware wedstrijd. Ze sloeg steeds heel hard en ik had het lastig om overeind te blijven. Vorig jaar heeft ze een lange periode zonder verliespartijen gehad, dus ik wist dat ze moeilijk te verslaan was. Ik ben daarom heel blij dat ik door ben naar de tweede week", vertelde ze na afloop op de baan aan Jelena Dokic.
Ondanks dat Gauff te boek staat als een groot talent, voelt ze zelf nauwelijks druk. Ze is ook niet overdreven nerveus voor een wedstrijd. "Het is maar een tenniswedstrijd. Ik ben hier niet om voor mijn leven te vechten. Het ergste dat kan gebeuren, is dat ik verlies. In dat geval probeer ik het de volgende keer gewoon opnieuw."
picture

AusOpen | Coco Gauff door naar de laatste 16 na zege op landgenote Bernarda Pera

Mensenrechten en TikTok

Dokic vroeg de achttienjarige Amerikaanse ook naar haar strijd voor mensenrechten. "Ik ben eerst een mens en dan pas een tennisspeelster. Ik ben opgevoed met de boodschap dat het belangrijk is om je uit te spreken. Ik heb daar ook het platform voor. Ik ben daar trots op en zal dat altijd blijven doen."
Gauff kreeg de lachers op haar hand toen ze antwoord gaf op de vraag over haar TikTok-filmpjes en de rol die haar ouders hierin spelen. "Mijn moeder is de beste danseres van ons. Mijn vader is vrij slecht. Maar ik denk dat de filmpjes juist vanwege hem viral gaan, haha."

Blijft cool

In The Cube zijn de Eurosport-experts vol bewondering over Gauff, niet alleen vanwege haar spel, maar ook vanwege het zojuist gegeven interview. "Coco is zo verfrissend", zei Mats Wilander. "Ze is pas achttien jaar oud en wordt gezien als de opvolgster van de Williams-zusjes. En toch voelt ze geen druk. Ze blijft er heel cool onder."
Tim Henman is het daarmee eens. "Ze straalt zoveel plezier uit. Dan ga je vanzelf beter spelen. We hebben ambassadeurs voor de sport nodig en dat is zij als geen ander. Kinderen zien haar spelen en praten. Dat zorgt voor een heel positief beeld."
picture

AusOpen | "Coco Gauff is zo verfrissend, terwijl ze juist veel druk zou kunnen voelen" - The Cube

Onder controle

Barbara Schett gaat verder in op het spel tegen Pera. "Ze heeft alles voortdurend onder controle. Ik denk dat ze heel blij is met de manier waarop ze speelt. En laten we niet vergeten dat ze ook nog in het dubbelspel uitkomt."
"Dat kan een voordeel zijn", denkt Henman. "Ze komt veel naar het net. Iets waar ze zich comfortabel bij voelt door het dubbelspel. Ze is sterk, atletisch en heeft een goede conditie. Bovendien is ze vol vertrouwen. Het zal niet meevallen om haar te verslaan."
In de achtste finale treft Gauff Jeļena Ostapenko. De Letse speelster is als zeventiende geplaatst. In de derde ronde versloeg zij Kateryna Baindl uit Oekraine in twee sets (6-3 en 6-0).

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie