Toon alles

AusOpen | Jabeur worstelt en komt boven in eerste ronde tegen taaie Zidansek

Menno Waebeke

Geupdate 17/01/2023 om 14:16 GMT+1

Ons Jabeur heeft zich met moeite geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Tegen de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-98) werd het uiteindelijk 7-6 (8), 4-6 en 6-1. Jabeur bereikte vorig jaar de finale op zowel Wimbledon als de US Open en bereikte in 2020 al eens de kwartfinale in Melbourne. De 28-jarige Tunesische treft in de tweede ronde de winnaar tussen Riske en Vondrousova.

Ons Jabeur viert haar overwinning in de eerste ronde op de Sloveense Tamara Zidansek.

Jabeur liet vorig seizoen verstek gaan in Melbourne na problemen met de rug. Ook aan het begin van dit jaar kampte ze weer met diezelfde klachten, maar haar deelname in Australië kwam naar eigen zeggen daardoor nooit in gevaar.
Toch had de nummer twee van de wereldranglijst het zwaar tegen haar Sloveense tegenstander. In de eerste game werd ze direct gebroken en uiteindelijk wist ze - ondanks drie setpoints van Zidansek - met veel moeite de eerste set in de tiebreak over de streep te trekken.

Frustraties Jabeur

Ook in de tweede set liep het echter niet lekker bij Jabeur. Ze speelde slordig en werd aan het einde van de set twee keer gebroken. De motor haperde en dat leidde tot veel frustraties bij de Tunesische die zelfs haar racket eens op de baan liet stuiteren.
Jabeur verloor de set dan ook met 6-4 en moest in een beslissende, derde set haar plaats in de tweede ronde van het toernooi veilig stellen.

Batterij leeg

In die derde set was de batterij echter flink leeg bij Zidansek. Jabeur liet haar van links naar rechts lopen en hoewel ze nog wel op een 1-0-voorsprong kwam in de derde set, verliest de Sloveense - die in 2021 nog de halve finale van Roland Garros bereikte - uiteindelijk met 6-1.
Jabeur treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen Alison Riske en Markéta Vondrousova, die wedstrijd is wegens de regenval in Melbourne voorlopig uitgesteld.