Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Ontketende Tsitsipas is de volgende tegenstander van Griekspoor

Mathieu Hilgersom

Geupdate 18/01/2023 om 14:04 GMT+1

De winnaar van de partij tussen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp treft in de derde ronde Stefanos Tsitsipas. De enige overgebleven Nederlandse troef kan zijn borst nat maken. De als derde geplaatste Griek liet woensdag geen spaan heel van Rinky Hijikata in de Rod Laver Arena. Hij gunde de Japanner slechts vijf games: 6-3, 6-0 en 6-2.

AusOpen | Tsitsipas is de volgende tegenstander van Griekspoor of Van de Zandschulp

De Australian Open verloopt voorlopig voorspoedig voor Tsitsipas. Nadat hij in de eerste ronde eenvoudig afrekende met de Fransman Quentin Halys, ging het tegen de Japanner ogenschijnlijk nog gemakkelijker.
picture

AusOpen | Tsitsipas na winst stap dichter bij ontmoeting met Van de Zandschulp of Griekspoor

Marge

Op 3-2 in de eerste set had hij de eerste break te pakken. Een marge die hij niet meer uit handen gaf. In set twee gunde hij de Japanner, toegelaten met een wildcard, zelfs helemaal geen game.
In set drie doorbrak de nummer 169 van de wereld de streak van Tsitsipas, maar liep al snel tegen een nieuwe break aan. Deze klap kwam hij niet meer te boven.
Met 6-2 trok de Griek ook de derde set naar zich toe. De partij was hierdoor al na iets meer dan anderhalf uur afgelopen.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie